CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini açıklamasının ardından hem danışmanlarına hem de vizyon belgesinin zayıf olduğuna yönelik eleştiriler geliyordu.

HaberTürk yazarı Oray Eğin, Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini açıkladığı toplantı ile cumhurbaşkanlığı adaylığını da açıkladığını yazdı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını duyurduğunu belirten Eğin, "Tanıdığım hiç kimse Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını istemiyor. Kamusal alanda Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını destekleyenlerin bile kapalı kapılar ardında “Seçimi kesin Erdoğan kazandı” dediğini duyuyorum." ifadelerini kullandı.

'ADAYLIĞINI DUYURDU'

Gazeteci Oray Eğin, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan ettiğini belirtti. Eğin, "Kemal Kılıçdaroğlu sadece kendisine zaten oy verecek kişileri etkileyecek bir etkinlikle adaylığını tam anlamıyla duyurmasa da duyurma yolunda bir adım daha attı. Tanıdığım hiç kimse Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını istemiyor. Kamusal alanda Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını destekleyenlerin bile kapalı kapılar ardında “Seçimi kesin Erdoğan kazandı,” dediğini duyuyorum. 3 Aralık’taki organizasyonunu duyurduğu anda sosyal medyada en çok yapılan çağrı da aday olmaması gerektiğiydi. Türkiye’yi Türkiye’deki muhalif medyadan daha iyi takip eden dış dünyadan Erdoğan’ın yeniden kazanacağına dair öngörülerin gelmesinin nedeni de Kılıçdaroğlu’nun adaylık ihtimali." dedi.

'ATANMAYI BEKLİYOR'

Kılıçdaroğlu'nun hep atanarak göreve geldiğini belirten Eğin, "Kılıçdaroğlu’nun geçmiş siyasi figürlerle kıyaslandığında terazide biraz hafif kalıyor. Onu siyasetten önce atandığı SSK Genel Müdürlüğü’nden biliyoruz, o kadar. Ne “Morrison Süleyman” ne de fizik kürsüsünün başında Erdal İnönü. Bunların ötesinde, geçmişte Türkiye’nin yönetimine gelen siyasetçilerin hepsinin Kılıçdaroğlu’ndan temel bir üstünlüğü vardı: Girdikleri seçimleri kazandılar. Kılıçdaroğlu girdiği bütün seçimlerden yenilgiyle çıkmasına rağmen yine risk almak istiyor. Bugüne kadar hep atanarak bir yere geldiği için şimdi de muhalif partilerden kendisini cumhurbaşkanlığı adaylığına atamalarını bekliyor." ifadelerini kullandı.