Tüm Türkiye'de CHP'nin taciz ve tecavüz rezilliği konuşulurken, partinin siyasi müttefiklerinden Halkların Demokratik Partisi'nde de 'yasak aşk' skandalı baş gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) saymakla bitmeyen skandalları ile ilgili CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan halen tek çift laf gelmemişti. Öte yandan partinin ittifak yaptığı HDP de yasak aşk ile gündeme geldi.

ERBİL TEMSİLCİSİ İLE DBP FEDERE BÖLGESİ TEMSİLCİSİ

Gelen bilgilere göre HDP'nin Erbil Temsilcisi Müzeyyen Güneş ve sözde eski DBP Kürdistan Federe Bölgesi Temsilcisi Abit İke aşk yaşıyordu.

Ancak Kandil, bu yasak aşktan memnun değildi. Evli ve 4 çocuk sahibi olan Abit İke, bekar olan Müzeyyen Güneş'e suç attı ve bu vesileyle yıldırım hızında görevden alındı.

HDP MARDİN MİLLETVEKİLİ TUMA ÇELİK'İN TECAVÜZ OLAYI

HDP daha önce de birtakım skandallarla gündeme gelmişti. Bunlardan biri de Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in, seçim çalışmaları esnasında parti içindeki bir kadına tecavüz etmesiydi.

Tecavüzün üstü her ne kadar örtülmeye çalışılsa da medya organları tarafından hızlı bir şekilde yayıldı ve Çelik, görevinden istifa etti.

CHP'DE TECAVÜZ SKANDALLARI BİTMEK BİLMİYOR

Öte yandan partinin ittifak yaptığı CHP de son dönemlerde tecavüz skandallarıyla gündemden düşmüyor. Hatırlanacağı üzere önce Maltepe'de baş gösteren tecavüz olaylarının ardından eski CHP'li vekil Barış Yarkadaş, kendisine aynı konuda pek çok ihbar geldiğini söylemiş, bu sebeple CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından 'şov yapıyor' diye suçlandığı görülmüştü.

KILIÇDAROĞLU, TACİZ VE TECAVÜZLERLE İLGİLİ HİÇBİR ŞEY DEMEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise olayların patlak verdiği günden bu yana, yani iki haftadan fazla bir süredir taciz ve tecavüz skandallarıyla ilgili tek kelime etmedi.

Skandalların ortaya çıkmasından kısa zaman önce öğretmenlere, özellikle Öğretmenler Günü'nde hakaret eden Kılıçdaroğlu'nun, skandallar ortaya çıktıktan sonra kadınlara yönelik çağrılarda bulunması, onların hakkını savunduğunu iddia etmesi de dikkat çeken detaylardan biri olmuştu.

Haber düzenleme: Ecem Köksal