CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olan ve daha önceden Türkiye'nin Azerbaycan, Irak ve Birleşik Krallık (İngiltere) nezdinde büyükelçilik görevini de üstlenen Ünal Çeviköz'ün, Türkiye'nin Azerbaycan'a olan desteğinden ötürü sarf ettiği skandal sözlere tepkiler çığ gibi geliyor.

Çeviköz'ün, "Maalesef, bir yandan Türkiye'den Azerbaycan'a silah yardımı ve bazı söylentilere göre de bir takım milis ya da cihatçı grupların aktarıldığı şeklinde haberler var." yorumundan sonra siyasiler, skandal sözlere büyük tepki gösterdi.

ATATÜRK YAŞIYOR OLSA KIZILCIK SOPASIYLA KOVALAR

AK Parti MKYK Üyesi Gökcen Özdoğan Enç, sert bir dille eleştirdiği Övünç için, "Ermenistan Dışişleri Bakanı, Ünal Çeviköz olsun. İşgalci Ermenistan'ı bakandan daha iyi savunuyor. Atatürk yaşıyor olsa sizi kızılcık sopasıyla kovalardı." ifadelerini kullandı.

ÇEVİKÖZ TÜRKİYE'Yİ SUÇLUYOR, UTANÇ VERİCİ...

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Çeviköz'ü şu ifadelerle eleştirdi:

"Azerbaycan'da Türkiye Büyükelçiliği yapmış ve şimdi CHP Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı olan bu kişi 'gelen haberler... söylentilere göre...' diyerek Türkiye'yi suçluyor, provokatörlük yapıyor. Yazık ve utanç verici."

CHP, ERMENİSTAN PARİSİ OLDU DA HABERİMİZ Mİ YOK?

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, henüz Boraltan Faciası'nın acısı ve utancı tazeyken Çeviköz'ün böyle bir açıklama yapmasının, CHP tarihinde kara bir leke olduğunu vurguladı.

Turan, "Allah, bu milleti bu zihniyetin iktidarından korusun! CHP ne derse desin milletimiz de devletimiz de Azerbaycan'ın yanındadır! Libya, Suriye, MİT Tırları, Doğu Akdeniz'de olduğu gibi Azerbaycan konusundaki bu gayri milli tavırları da içler acısı. CHP, Ermenistan partisi oldu da bizim mi haberimiz yok? Türkiye Cumhuriyeti bugün Azerbaycan'ın yanında olmayacaksa ne zaman olacak? Aklınızı başınıza alın artık!" diyerek tepki gösterdi.