Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Sahra Hastanesi balonu çok çabuk söndü. Pandemide yalan yanlış vaatlerle insanları kandırmaya devam eden CHP'nin bünyesindeki Adana Büyükşehir Belediyesi'nin sözde Sahra Hastanesi'nin paravanları çöpe gitti, tabela söküldü.

SÖZDE BİN YATAKLI HASTANE YAPTILAR

Söz konusu hastane projesiyle ilgili 12 Nisan'da konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir haftada bin kişilik kapasiteye sahip hastane kurdukları iddiasıyla övünmüştü. 

Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgınına karşı olarak acil eylem planı gerçekleştirdiklerini, bu çerçevede belediye olarak TÜYAP Fuar Alanı'na bin yataklı olarak tasarlanan Sahra Hastanesi'nin kurulduğunu söyleyerek hastanenin kullanıma hazır halde olduğu yalanını bile söylemekten çekinmemişti.

CHP'NİN YALANI KISA SÜREDE ORTAYA ÇIKTI

Kılıçdaroğlu'nun böbürlendiği sözde Sahra Hastanesi'ndeki yalan kısa sürede ortaya çıktı. Hastanenin kurulduğu bölgenin bir fuar alanı olduğu, halihazırda boş bulunan salonun sadece paravanlar yardımıyla bölündüğü ve 'emanet yatakların' bir gecede içeriye taşındığı belirlendi. Ancak sözde hastane ilerleyen zamanlarda sağlık hizmetine uygun olmaması gerekçesiyle mühürlendi.

HASTANE YERİNE GÜZELLİK SALONU AÇILIYOR

CHP Başkanı'nın öve öve bitiremediği sözde hastanenin yerine bugün Estetik, Kozmetik Güzellik Fuarı açılacağı görüldü. Fuar alanına gazeteci ve fotoğrafçıların giriş yapılmasına izin verilmemişti. Sebebi ortaya çıktı.

Sözde hastanenin tabelalarının sökülerek yeri boyladığı, paravanların ise çöpe atıldığı öğrenildi. Bin kişilik hastane diye halka servis ettikleri fuar alanına TÜYAP Adana levhası tekrardan asıldı. Güzellik fuarının açılışı bugün saat 14.00'da başlayacak.