CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir'deki Aysun Demir'in çöpten ekmek topladığı iftirasından sonra bu kez rotasını Trabzon'a çevirdi. Burada yanındaki küçük bir çocukla bir marketin önünde yer alan çöp kutusunu ekmek bulmak için karıştırdığı iddia edilen Güldane Yılmaz adlı vatandaş da zengin çıktı. Beslediği hayvanlar için çöpten yiyecek toplayan Güldane Yılmaz'ın eşi bir memur olarak çalışıyor, ayrıca tarım, kira ve hayvancılıktan gelirleri de bulunuyor.

Fotoğraf: Sabah Gazetesi

CHP'NİN YALANI KISA SÜREDE ORTAYA ÇIKTI

Mahalle Muhtarı Ahmet Varol'un konuyla ilgili açıklamasına göre Yılmaz'ın söz konusu fotoğrafı, hayvanlar için yiyecek topladığı esnada çekilmiş. Öte yandan muhalefet, sosyal medyada paylaştığı söz konusu fotoğrafla algı operasyonu yapmaya çalışmış, "Bu fotoğraf Trabzon'da çekildi. Kadının çöpten yiyecek araması yüreğimizi sızlatıyor. Bu kadını bulun ve sahip çıkın." gibi cümleler kullanılmıştı.

FAKİR DEDİĞİ KADININ EŞİ ÜNİVERSİTE MEMURU

Olayın geçtiği Kalkınma Mahallesi'nin Muhtarı Ahmet Varol ile temasa geçen Sosyal Güvenlik Kurumu Trabzon İl Müdürlüğü, söz konusu iddiaların gerçekle alakası olmadığını ortaya çıkardı. Müdürlükten gelen bilgiye göre Yılmaz'ın eşi bir üniversitede memur olarak çalışıyor, ek olarak hayvancılık, kira ve tarım gelirleri bulunuyor. Hayvanlara vermek için çöpten çürük gıda topladığı sırada fotoğrafı çekilmiş.

'Haber sebebiyle büyük üzüntü yaşadık'

Fotoğrafı çekilen Güldane Yılmaz'ın eşi Mehmet Yılmaz ise, söz konusu haberden ötürü ailesinin oldukça üzüldüğünü dile getirerek maddi anlamda herhangi bir sıkıntıları olmadığını belirtti. Yılmaz, "Kurum yetkilileri ailemize bakanlığın hizmetleriyle alakalı bilgi verirken hiçbir şey talep etmediler." dedi.