Maltepe'de 23 Mart günü saat 17.30 sıralarında meydana gelen olayda, iddiaya göre AK Parti'nin seçim broşürünü dağıtan R.Ş., T.S. ve E.T., o esnada cadde üzerinden geçen bir grubun sözlü tacizine uğramıştı. İddiaya göre bir süre sonra olay yerine tekrar gelen grup, broşür dağıtan R.Ş.'yi darp etmiş, 72 yaşındaki adam saldırıda başından yaralanmıştı.

Yaşlı adamın şikayeti sonrası İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Bu kapsamda gözaltına alınan şüpheliler Y.S., K.S., B.U., E.D., Ö.İ. ve C.D. emniyet işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. Yapılan incelemede şüphelilerden Y.S, B.U, E.D. ve Ö.İ'nin CHP Maltepe Teşkilatı'na kayıtlı aktif üye oldukları tespit edilirken ayrıca Y.S, K.S. ve B.U'nun çeşitli suçlardan kayıtları bulunduğu ortaya çıktı.

1 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Savcılık şüphelilerden K.S.'yi tutuklama talebiyle, diğer 5 şüpheliyi ise adli kontrol talebiyle İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Hakimlik, 5 şüpheliyi adli kontrol şartıyla serbest bırakırken şüpheli K.S.'nin 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.