Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) yeni bir rezillik yaşandı. Gelen bilgilere göre, yasak aşk yaşayan CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) üyesi olan Özgür Karabat, CHP'li Aynur Doğan ve eski CHP İlçe Başkanı Erdoğan Bozkurt'un da aralarında yer aldığı toplamda altı kişiye ulaşan şantaj şebekesinin şantajlarına maruz kaldı. Akıllara durgunluk veren olay 24 Haziran 2018 genel seçimleri esnasında başladı.

Fotoğraf: Özgür Karabat

KADININ ÜSKÜDAR'DAKİ EVİNE GİDİP BİRLİKTE OLDU

CHP İstanbul 3. bölgeden milletvekili seöilen Özgür Karabat, yaşadığı yaşak aşk sebebiyle şantaja maruz kaldı. CHP Çekmeköy İlçe Teşkilatı üyesi olan Aynur Doğan adlı bir kadın, parti içinde yükselme hedefinin doğrultusunda milletvekili Özgür Karabat ile tanıştı. Ardından hem evli, hem de bir çocuk babası olmasına rağmen Karabat ile ilişki yaşadı. Ona karşılık vermekten geri kalmayan Karabat, kadının Üsküdar'daki konutuna giderek burada kadınla birlikte oldu.

Fotoğraf: Şantajcı Aynur Doğan

GÖRÜNTÜLERİ GİZLİCE KAYIT ALTINA ALDI

Geçen zaman zarfında parti içinde istediği konuma gelemeyen Aynur Doğan, arkadaşlarıyla bir araya gelerek birlikte olduğu Karabat'a şantaj yapma fikrinde karar kıldı. Üsküdar'daki evin yatak odasında yer alan duman sensörünün içine gizli bir kamera koyan kadın, Karabat'la birlikte olduğu o anları kayıt altına aldı. Aradan kısa bir zaman sonra Karabat, bilinmeyen bir numara tarafından arandı ve elinde görüntüler olduğunu söyleyen bu kişi tarafından tehdit edildi. Karabat'a 10 milyon TL karşılığında görüntüleri silme sözü verildi, ancak Karabat oralı olmadı.

ŞANTAJCI TEKLİFİ DÜŞÜRDÜ

Şantajcı kısa bir süre sonra tekrar arayarak 1 milyon TL teklif etti. Karabat, tehditlerden bunalında yaptıklarını eşine itiraf edip şantajcılardan ve yasak aşkından şikayetçi olmaya karar verdi. Durumu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde anlatan Karabat'ın yasak ilişkisi ve şantaj olaylarıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

ESKİ CHP ÇEKMEKÖY İLÇE BAŞKANI DA İŞİN İÇİNDE

Milletvekili Karabat'ın anlattıklarından sonra harekete geçen ekipler, şantaj davasında Aynur Doğan'ın yanı sıra CHP eski Çekmeköy İlçe Başkanı Erdoğan Bozkurt da dahil toplam 6 kişinin olayda yer aldığını tespit etti. Şüphelilerin Karabat'a attığı şantaj mesajlarına ulaşan ekipler, şüphelilerin yakalanmamak için patates hat kulandıklarını da tespit etti.

Şüpheliler kıskıvrak bir şekilde yakalandı

CHP eski Çekmeköy İlçe Başkanı Erdoğan Bozkurt'un da aralarında olduğu 6 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüpheliler kıskıvrak yakalanarak emniyete götürüldü. Şüphelilerin emniyetteki sorguda anlattıklarından yola çıkarak söz konusu soruşturmanın derinleştirilmesi öngörülüyor.