31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) arasındaki ittifak büyük tepki görmüştü. Buna rağmen bildiğini okuyan CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, HDP ile olan kirli ittifakın ardından belediyede işe aldığı 15 HDP'linin PKK terör örgütüyle bağlantılı olduğu ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine güvenlik soruşturması başlatan İzmir Valiliği, söz konusu isimlerin iş akitlerinin feshedilmesini sağlamıştı.

SÜREKLİ: SENİN PKK'LILARLA NE İŞİN VAR?

Olayın ardından Tunç Soyer'e AK Partililerden büyük tepki geldi. Kendisini uyarmasına rağmen Soyer'in PKK bağlantılı kişilere belediyede iş verdiğini aktaran AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Soyer'i uyararak bunun doğru olmadığını, yerel seçimlerdeki CHP-HDP gizli ittifakının bir sonucundan doğduğunu belirttiğinin de altını çizerek, "Şimdi de söylediğimizin ne kadar doğru olduğu ortaya çıkıyor. Sayın Soyer sizin ne işiniz var PKK iltisaklı bu kişilerle." dedi.

'Bunun hesabını nasıl vereceksiniz merak ediyoruz'

Tepki gösterenler arasında AK Partili Grup Başkan Vekili Özgür Hızal da vardı. Tunç Soyer'e seslenenerek, "Güvenlik soruşturmasından geçemeyen 15 kişinin hesabını İzmirli hemşehrilerimize nasıl verecek merak içerisindeyiz." diye sordu.