İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6.9 şiddetindeki deprem sebebiyle İzmir'in Bayraklı ve Bornova ilçelerinde toplamda 17 bina enkaz yığınlarına dönüştü. Depremde 116 vatandaş can verdi, 1.000 civarı vatandaş da yaralandı. Pek çoğu evsiz kaldı. Bu deprem felaketi, sağlıklı kentleşme faktörünün önemini tekrardan gözler önüne koydu. Ancak CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu alana ilginç bir transfer yaparak dikkatleri üzerine çekti. İzmir depremi felaketinin ardından CHP'li Belediye Başkanı Tunç Soyer'den skandal bir atama kararı geldi.

EGE ŞEHİR PLANLAMA ŞİRKETİNE MÜZİK ÖĞRETMENİ ATANDI!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye tarafından sağlıklı kentleşme, ticaret merkezleri ve toplu konut inşa ettirme veya etme amaçlarına hizmet etmesi için kurulan Ege Şehir Planlama şirketine bir müzik öğretmeni atadı.

Tunceli ilinin Honaz ilçesinde CHP'li eski Belediye Başkanı olarak görev yapan Celaleddin Polat, Ege Şehir Planlama şirketinin yönetim kurulu üyesi olarak Tunç Soyer'in kararıyla atandı. 

İzmir'deki deprem felaketinin acısı henüz soğumamış olmasına rağmen böyle bir atamanın yapılması gündeme oturdu. Müzik öğretmeni olan Celaleddin Polat'ın atama yazısı, 3 Kasım 2020 tarihinde icaret Sicil Gazetesi'nde yayımlanarak duyuruldu. Bir müzik öğretmeninin, sağlıklı bir şehir planlaması yapılması amacıyla kurulan bir şirkete ne amaçla, hangi alakayla atandığı da ayrı bir merak konusu oldu.

SAĞLIKLI KENTLEŞME BİLİNCİYLE KURULAN BİR ŞİRKET

Ege Şehir Planlama şirketi, İzmir'in 12 şirketi arasında yer alıyor. Ege Şehir Planlama A.Ş'nin resmi internet sitesinde geçen bilgilendirme yazısına göre söz konusu şirket İzmir'in metropol alanı dahilinde kurulmuş bir şirket olmasına karşılık şehirdeki sağlık kentleşmenin, ulaşım ana planlarının ve her türlü şehir planlamasının yapılmasının; ticaret merkezleri ve toplu konut inşaatlarının, ayrıca mühendislik ve mimarlık projelerinin yapılmasının veya yaptırılmasının amacını güderek hizmet veriyor.

Tüm bunların ardından akıllara tek bir soru geliyor: Böylesine önemli bir şirketin yönetim kurulunda bir müzik öğretmeninin ne işi var?

TUNÇ SOYER'DEN ESKİ DOSTUNA ATAMA KIYAĞI

Celaleddin Polat ve Tunç Soyer'in dostluğu eski yıllara kadar dayanıyor.

Polat ve Soyer, 2017 yılında o dönemin Beylükdüzü Belediye Başkanı olan, şu an İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı olarak görev yapan Ekrem İmamoğlu'nun sayesinde 'Avrupa Alevi Düşünce Derneği' tarafınca düzenlenen "Yerel Yönetimlerde Sol Düşünce" başlıklı panelde konuşmacı olarak yer almışlardı. 

Söz konusu panelde konuşma yapanlar arasında 'komünist başkan' adıyla tanınan Fatih Mehmet Maçoğlu da vardı.

SOYER, ŞOFÖRÜNE DE 'İYİLİK' YAPMAKTAN GERİ KALMADI

Tunç Soyer tıpkı Celaleddin Polat'ta olduğu gibi başka alakasız kimseleri de hiç bilmedikleri alanlara atamıştı. Daha önceki atamalarında; gıda ve turizm sektöründe hizmet veren Grand Plaza yönetimine, HDP sempatizanı Prof. Dr. Melek Göregenli, Prof. Dr. Ayşen Uysal ve Nilgün Toker Kılınç'ı atamıştı. Bu üç ismin de söz konusu alanla uzaktan yakından alakası yoktu.

Soyer daha sonra kendisinin şoförü olarak hizmet veren Hüseyin Sezer'i yönetim kurulu üyesi olarak İZDENİZ'e atamıştı. Ancak gelen tepkilerin ardından harekete geçen Soyer, bu kararını geri çekerek Sezer'i görevden almıştı. 

CHP eski Milletvekili Eren Erdem de yine Tunç Soyer tarafından ÜNİ-BEL'e bir yönetim kurulu üyesi olarak atanmıştı.