Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kapsamındaki belediyeler, yüz kızartıcı suçlarla gündeme gelmeye devam ediyor. Son günlerde taciz ve tecavüzlerden geçilmeyen partide son olarak Şişli Belediyesi eski Başkan Yardımcısı U.G.Y.'nin, belediye iştiraki Kentyol A.Ş.'de görev yapan Z.A.'ya cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Z.A. ayrıca, kocasının da akrabasıydı.

CİNSEL SALDIRIYA KARŞI GELİNCE KOVULDU

Z.A. cinsel saldırıya karşı durdu ve hakkını yargıda aramak istedi. Bu sebeple aynı belediyede görev yapan eşi B.A. ile beraber tek taraflı olarak iş akdi feshedildi. Karı koca işsiz kaldı ve iş aramaya başladı. Ancak başvuru yaptıkları her yerden elleri boş bir şekilde döndüler. Z.A., Sosyal Güvenlik Kurumu'na evrak dökümünü almak için başvuruda bulununca gözlerine inanamadı.

29 NUMARALI KOD: YÜZ KIZARTICI SUÇ

SGK'ya başvuran kadın, iş akdinin 29 numaralı kod olan, "yüz kızartıcı suç" sebebiyle feshedildiğini öğrendi. Ailenin müracaat etmesinden sonra Kentyol A.Ş. ise hatalı çıkış kodu verdiklerini söyleyerek gereken düzenlenin yapılacağını belirtti. Ardından iş akdinin 4 numaralı kodla feshedilmesi için başvuru yapıldı.

ŞİKAYETİNİ ÇEKMESİ KARŞILIĞINDA PROTOKOL İMZALATTI

8 Şubat 2018'de savcılıkta ifade veren Z.A., U.G.Y.'nin kendisine cinsellik içerek sözler söylediğini ve ayrıca cinsel olarak saldırdığını, konuşma amacıyla tekrar buluştukları zaman da yine cinsel saldırıda bulunduğunu anlatmıştı. Şişli Belediyesi de, mağdur kadına kıdem tazminatını verme karşılığında 31 Mayıs 2018'de bir protokol imzalattı. Protokolde kadının hiçbir şekilde yargıya başvurmayacağı beyanı yer aldı.