İstanbul'da gerçekleştirilen PKK/KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınan CHP'li Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz, adli makamlara sevk edilmişti. Gelen bilgiye göre Yavuz ve beraberindeki 4 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

17 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLMİŞTİ

İstanbul'da gerçekleşen terör operasyonuyla 17 şüpheli gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Söz konusu 17 şüpheli arasında Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz da yer alıyordu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik olarak yürüttüğü soruşturma kapsamında, aralarında Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz'un da yer aldığı 17 kişi, 26 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon kapsamında gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyette sorguya çekildi. Sorgu işlemlerinin tamamlanmasının ardından şüphelilerin adli makamlara sevki için işlem başlatıldı.

ÖRGÜTÜN ŞEHİR YAPILANMASINDA FAALİYET YÜRÜTTÜLER

17 şüphelinin terör örgütü PKK/KCK'nın şehir yapılanmasında faaliyetler yürüttüğünü, açlık grevleri, miting ve öldürülen örgüt mensuplarının ailelerine yardım gönderilmesi ile KCK örgütlenmesi benzeri faaliyetleri gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Adli makamlara sevk edilen CHP'li Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz, beraberindeki 4 kişiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.