Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a diktatör diyerek hakaret eden CHP'li Özgür Özel'e tepki yağdı.

Son dönemlerde taciz ve tecavüz iddiaları sebebiyle ne yapacağını bilemeyen Cumhuriyet Halk Partisi, kendine yakışacak ucuz bir numara vasıtasıyla yine gündemi değiştirmek için çaba gösterdi. Bu doğrultuda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek burada Türkiye cumhurbaşkanına hakaret eden CHP'li Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 'diktatör' yakıştırmasını kullandı. Özel'in sarf ettiği bu çirkin sözlerin ardından pek çok kesimden tepki geldi.

ÖZEL, MİLLİ İRADEYİ VE SANDIĞI HEDEF ALDI

Özel'in Milli irade düşmanı olduğunu vurgulayan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' deyip hakaret ederek faşistlik sınavından geçer not aldığını dile getirdi. Çelik, defalarca seçim kazanan Erdoğan'a böyle bir hakareti uygun görmenin 5’inci kol faaliyeti olduğunu dile getirdi. Bu faaliyetin milli iradeye düşman olduğuna dikkat çeken Çelik, Özel'in yaptığı açıklamalarla demokrasiyi, milli iradeyi ve sandığı hedef aldığını söyledi.

'PİSLİĞİNİZİ KUSACAK BAŞKA BİR DUVAR BULUN'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da, sineğin küçük bir hayvan olduğunu ancak mide bulandıran bir yapıda olduğunu belirten atasözüne değindi. Özel'in tavrını da aynı bu şekilde mide bulandırıcı olduğunu belirten Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbeci vesayetçi yapıları devirdiğini, CHP'nin beraber hareket ettiği küresel egemenliğinde meydan okuduğunu söyleyerek, "Peki siz ne yaptınız? 18 yıl çıkıp yenildiniz, çirkefleştiniz. Pisliğini kusacak başka duvar bul. İçinizdeki şiddet, taciz ve tecavüz olaylarıyla ilgilenin." dedi.

MİLLETLE KAVGALI OLAN CHP

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ise Özel'in utanmaktan ve izandan yoksun olduğunu belirterek 'diktatör' kelimesi gibi alçakça yakıştırmaların millete hakaret etmek olduğunu vurguladı. Bu durumun demokrasiyi yok saymak olduğuna dikkat çeken Şahin, bunu da ancak demokratik hiçbir seçimi kazanamayan ve millet ile kavgalı olan Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetinin yapabileceğini vurguladı.