Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) mevcut yönetimine isyan eden 9 Eylül Birliği Platformu, taciz ve tecavüz olaylarına dikkat çekerek itiraz ettiklerini, bu zihniyete benzemeyeceklerini beyan eden bir yazı yayımladı. Yazıda, CHP'lileri parti içinde yaşanan taciz ve tecavüzlerle yüzleşmeye davet eden 9 Eylül hareketi, suça karışan isimlerin partiden gönderilmesi gerektiğinin altını çizdi.

CHP yönetimine çok ağır eleştirilerde bulunan 9 Eylül Birliği Platformu, taciz ve tecavüz vakaları ile ilgili konuştukları yazıda, CHP yönetimini adeta yerden yere vurdu. Taciz ve tecavüz iddialarının üstünün kapanmaması gerektiğinin altını çizen 9 Eylül hareketi, CHP içindeki yanlışları yüksek sesle dile getirmeye devam edeceklerini belirtti.

'İTİRAZ EDİYORUZ, BENZEMEYECEĞİZ'

"İtiraz ediyoruz. Benzemeyeceğiz!" başlıklı bir yazı yayımlayan 9 Eylül Birliği Platformu'ndan gelen açıklamada, son zamanlarda partide herkesi üzen bir takım olaylar yaşandığı ifade edildi. Bunların üzerien bir açıklama zorunluluğu yapmak durumunda olduklarını hisseden 9 Eylül Birliği Platformu, CHP kurullarında görevli olan yöneticilerin, milletvekilleri ve il başkanlarının ve diğer kurullarda görev yapan herkesin gerçeklerle yüzleşmesi için çağrıda bulunarak, ''Yanlış yapan bizimdir ses çıkarmayalım" anlayışından sıyrılmaları gerektiğini belirtti.

Yazıda, "CHP'nin değer yargılarına uymayan kim olursa olsun gereğinin derhal yapılmasını temenni ediyoruz." ifadelerine yer verildi.