Skandallarla gündeme gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), kendini temize çıkarmak için yaptığı algı operasyonlarında her zaman başarısız oluyor. Buna rağmen pes etmeyen CHP'den, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yeni bir algı operasyonu çabasına girişti.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında ortaya koyduğu mücadeleyle Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) dahi övgü kazanan Türkiye'nin Sağlık Bakanı'nı, pandemik süreçte başarısız olmakla suçlayan Kaftancıoğlu'nun ve dahi CHP'nin koronavirüs tedbirlerini hiçe saydığı skandal toplantılardan görüntüler ortaya çıktı.

HİÇBİR TEDBİR UYGULANMADAN TOPLANTI YAPIYORLAR

CHP'li Kaftancıoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı eleştirdiği paylaşımında, "Masa etrafında oturanların derdinin İstanbullunun sağlığı değil kendi siyasi varlıkları olduğu bir kez daha tescil edilmiş oldu. Sizler kirli siyasetinizi devam ettirirken, size rağmen Ekrem İmamoğlu ve belediye başkanlarımız vatandaşın sağlığı için çalışmaya devam edecekler." ifadelerini kullandı. Ancak CHP kadın kollarında ve CHP'nin diğer toplantılarında koronavirüs tedbirlerinin nasıl hiçe sayıldığını unuttu.

Söz konusu toplantılarda bir araya gelen yüzlerce CHP'linin sosyal mesafe aralığı bırakmadan oturması ve maske takmaması vatandaşların büyük tepki göstermesine sebep olmuştu. Ayrıca vatandaşların sağlığı için çalıştığını ileri sürdüğü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da İstanbul'daki toplu taşıma seferlerini azaltarak vatandaşın sağlığını hiçe saymıştı. 

Canan Kaftancıoğlu, yaptığı algı operasyonuyla bir kez daha kendini ve CHP'yi rezil etmiş oldu.