Eski CHP Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı G.Ö.A'nın, 20 yaşındaki genç kıza yönelik "sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" suçundan yargılanmasına başlandı.

Anadolu 25. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık G.Ö.A. ile müşteki D.A. ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık G.Ö.A., müşteki D.A. ile siyasi parti çalışmalarında tanıştıklarını belirterek, 2 Şubat 2020'de CHP'de gençlik kolları başkanı seçildiğini, bu süreçten sonra parti çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Olay tarihi 12 Mart 2020'de de çalışma yaptıklarını belirten G.Ö.A., şöyle devam etti:

"Arkadaşlarımızla partimize ait gençlik evinden çıkmak için hazırlanıyorduk. Şikayetçi de arkadaşlarıyla birlikte geldi. Aynı yöne gideceğimiz için bizimle birlikte gelmek istediklerini söylediler. Birlikte toplam 5 kişi çıktık. Arkadaşları sırasıyla evlerine bıraktım. En son araçta D.A. kaldı. Ben bu sırada telefon görüşmesi yaptım. Konuştuğum kişilerle 30-40 dakika sonra buluşacağım konusunda konuşma geçti aramızda. Müşteki bu konuşmayı duydu. Bu süreyi birlikte geçirebileceğimizi söyledi. Sonrasında Dudullu tepesine gittik. Burada banka oturduk, konuştuk. Aramızda herhangi olumsuz bir durum yaşanmadı. Benim müştekiye yönelik cinsel içerikli bir konuşmam, teklifim ya da bir eylemim kesinlikle olmamıştır. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum."