Var olan ya da durdurulmuş projeleri yeniden başlatarak kendilerine aitmiş gibi gösteren CHP zihniyeti yeniden harekete geçti. Bu bağlamda CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sokak hayvanları için başlatılmış, sahipliğini AK Partili Üsküdar Belediyesi'nin yaptığı "Sempati" isimli projeyi de sahiplenerek yine emek hırsızlığı yaptı. Söz konusu proje, "Semtpati" adıyla ortaya atılarak İBB'ye aitmiş gibi gösterildi. AK Parti Üsküdar Eski Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Akif Ekşi de bu duruma sosyal medyadan tepki göstererek projeye Hilmi Türkmen'in bizzat eşlik ettiğini belirterek, bugünün CHP'sinin 2014 AK Parti Gençlik Kolları'na denk bir vizyonu olduğuna dikkat çekti.

SEMTPATİ PROJESİNİN ORİJİNALİ ÜSKÜDAR BELEDİYESİ'NİN

Üsküdar Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sempati projesinin amacı sokak hayvanları için ilçe sokaklarına kedi ev ve kedi mamaları koymaktı. Bu proje yıllar boyunca Üsküdar'da uygulandı ve hali hazırda uygulanıyor. CHP'li Ekrem İmamoğlu ise bu projeyi de çalarak sahiplenmekten geri kalmadı. 

Projeye lansman dahi düzenlediler

Söz konusu projenin mimarları arasında yer alan AK Parti Üsküdar Eski Gençlik Kolları Başkanı ve Sivil Toplum Hareketi Başkanı Mehmet Akif Ekşi, sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşım yaparak duruma tepki gösterdi. Ekrem İmamoğlu'nun yalnızca bir harf değiştirerek yeni bir projeymiş gibi kamuoyuna sunduğu Semtpati projesine lansman düzenlenmesine de tepki gösteren Ekşi, CHP'nin şimdiki vizyonunun 2014 yılındaki AK Parti Gençlik Kolları'na denk olduğunu belirtti.