CHP bünyesindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) adı sürekli olarak skandallarla alınıyor. Son olarak iştiraki Beltur A.Ş'de yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla gündeme gelen İBB'de flaş bir gelişme yaşandı. Hatırlanacağı üzere Beltur'da yazar kasa kullanılmadığı, bu yöntemle vergi kaçırıldığı öne sürülmüştü.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Beltur'daki iddalara ilişkin bir inceleme başlatıldı. Bakanlık bu inceleme ile iddiaların doğru olup olmadığını araştırmaya başladı.

BELTUR'DAKİ USULSÜZLÜK VE YOLSUZLUK İDDİALARI

Beltur A.Ş.'de Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) yapılan denentimde, şirketin işletme noktalarının bazı firmalara verildiği, Beltur tarafından üretilen ürünlerin satışının şirket tarafından yapılmadığı, ayrıca şirkette Beltur formasıyla satış yapan ancak sigorta kaydı bulunmayan kişiler olduğu ve bu kişilerin yazar kasa kullanmadığı belirlenmişti.

SGK Denetmeni Adem Toker tarafından hazırlanan "Durum Tespit Raporu"Park Kale Gıda Ürün Sanayi Ticaret ve Limited Şirketi, Zara İnşaat, Sarp34 Gıda İşletmeleri'nin şirket bünyesinde yasalara aykırı şekilde satış yaptığını belirtti. 

Rapora göre Beltur şirketinin faaliyet alanında bulunan ve işletmenin asıl işi olarak kaydedilen kafeterya hizmeti, alt işverene devredilemez.

 

BELTUR MÜDÜRÜNÜN GÖREVİNE SON VERİLDİ

Beltur Genel Müdürü Güçlü Şenler işlemlerin ardından görevden alındı ve Parakende Grubu İştirakler Danışmanı olarak atandı.

AK Parti İBB Meclisi Üyesi Sami Barlas ise Beltur'un devretmesi yasak olan işletmeleri İBB Meclis'ine aykırı olarak devretmesine ilişkin Sayıştay Başkanlığı'na inceleme talebinde bulundu.