Yaptıkları sözde hizmetlerden çok çaldıkları projelerle gündeme gelen CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi yine emek hırsızlığı yaptı. Bu kez  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenilen bir hizmeti çalan İBB, bakanlığın yenilediği Formula1 pisti asfaltını kendileri yenilemiş gibi bir paylaşım yapında sosyal medya kullanıcılarını güldürdü.

Resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, "9 yıl aradan sonra asfalt ağlayacak. 13-15 Kasım tarihleri arasında Intercity İstanbul Park’ta gerçekleşecek olan Formula 1 TurkishGP'ine İstanbul’un en iyi şekilde ev sahipliği yapması için titiz bir şekilde çalışıyoruz." ifadelerini kullanan İBB bir kez daha emek hırsızlığı yaptığını tescillemiş oldu.

KULLANICILAR DALGA GEÇTİ

Söz konusu paylaşım İBB'nin resmi hesabından yapıldı. Bir yalandan ibaret olduğu anlaşılan paylaşımın altına yorum yapan kullanıcılar CHP'li İBB yönetimi ile alenen dalga geçti. Kullanıcılar, "Titiz bir şekilde kurumsal olarakta yalan ve çökme konusunda başkanı aratmıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMA ALTYAPI BAKANLIĞINA AİT

İBB'nin yeni yalanı en basit Twitter paylaşımlarıyla bile tescillenebilir olduğundan hemen ortaya çıktı. Kullanıcılar, paylaşımın altına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ait hesaptan yapılan paylaşımın bir görüntüsünü göndererek İBB ile dalga geçti. Bakanlığa ait hizmet hakkında ilk duyuruyu İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yapmıştı. 

Vali Yerlikaya, Intercity Park'ın F1 yarışlarına ev sahipliği yapacağını vurgulayarak asfalt yenileme çalışmalarından ötürü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na teşekkürlerini iletmişti.