AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bölücü zihniyeti olan CHP'deki bir vekilin başörtü ile ilgili sarf ettiği sözleri değerlendirdi. Kurtulmuş, başörtü ile ilgili sarf edilen sözlerin hezeyan ve bölücülük olduğunu dile getirerek, başörtüsüne dil uzatmanın, 'türban' kelimesiyle bir forma büründüğünü söylemenin ise bir safsatadan ibaret olduğunu vurguladı.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Kurtulmuş, CHP'li Sağlar'ın katıldığı bir televizyon programında türban ve başörtü ile ilgili kullandığı çirkin ifadelere tepki gösterdi.

TÜRKİYE'DEKİ EN BÜYÜK GÜÇ ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİDİR

Türkiye'yi 28 Şubat günlerinde olduğu gibi tekrardan karanlığa gömmek isteyenlerin, bu tarz olaylar vasıtasıyla kirli zihinlerinin deşifre olduğunu ifade eden Kurtulmuş, Türkiye'deki toprakların en büyük gücünün özgürlük ve demokrasi olduğunu anımsattı.

'TÜRBAN' KELİMESİYLE BAŞÖRTÜSÜNÜN FORMA BÜRÜNDÜĞÜNÜ SÖYLEMEK SAFSATADIR'

CHP'li Fikri Sağlar'ın katılım gösterdiği bir televizyon programında sarf ettiği sözlerin bölücülük ve hezeyan olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Başörtüsüne dil uzatıp aklınca 'türban' kelimesiyle bir forma büründüğünü ileri sürmek safsatadır. İnanç özgürlüğü ve insan hakları karşıtı zihniyeti inatçılıkla sürdüren Sağlar'ın, dini inançları gereğince başını örten kadınlara söylediği bu sözleri asla kabul etmiyoruz. Sağlar'ın hadsizce tanımlamaya kalkıştığı başörtüsü, İslam dinindeki kadınlar için bir özgürlük simgesidir." dedi.

KANUNİ ÖLÇÜLER DIŞINDA IRKÇI DIŞLAMAYA MÜSAADE YOK

Türk milletinin hak ve özgürlüklerinin sahibi olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, 28 Şubat despotluğuna bir daha asla izin verilmeyeceğinin altını çizdi. Kurtulmuş, yargıçların, hukuk alanındaki usul ve normatif düzlemde gereken neyse onu uygulamakla mükellef olduğunu ve yargıçların görevlendirilmesi sürecinde, kanuni ölçülerin dışında başka bir ırkçı dışlamaya müsaade edilmeyeceğini belirtti.