Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) mensubu Fikri Sağlar, 2020 yılında son faşist saldırısını gerçekleştirerek, kadınların başörtüsünü eleştirdi. Sağlar, türbanlı bir hakimin adaleti yerine getireceğinden kuşku duyduğunu dile getirdi. Sağlar'a sert bir tepki AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla bu faşist saldırıya tepki gösterdi. Çelik, böyle bir açıklamanın direkt olarak insanların inançlarını, düşüncelerini ve demokratik haklarını hedef aldığını belirterek CHP'li Sağlar tarafından sarf edilen sözlerin barbarca nefret söylemleri olduğunu belirtti.

Fotoğraf: Eski CHP milletvekili Fikri Sağlar

'DİREKT OLARAK İNSAN İNANCINI HEDEF ALIYOR'

Çelik, CHP'li Fikri Sağlar'ın türbanlı hakimle ilgili sözlerini anımsatarak, bu sözlerle 2020 yılındaki son faşist saldırının gerçekleştirildiğini dile getirdi. Çelik, bunun direkt olarak insanların inançlarını, düşüncelerini ve demokratik haklarını hedef aldığını vurgulayarak CHP'li Sağlar tarafından sarf edilen sözlerin barbarca nefret söylemleri olduğunu dile getirdi.

İnsanlığı ve adaleti tehdit eden unsurun kılık kıyafet değil faşist zihniyet olduğunu vurgulayan Çelik, türbanlı bir hakimle ilgili yapılan nefret dolu açıklamaları kınadıklarını belirtti.

CHP'Lİ SAĞLAR, 'TÜRBANLI HAKİM ADİL OLMAZ' DEDİ

CHP'li Fikri Sağlar'ın "türbanlı hakim adil olmaz" sözlerinin bölücülük örneği olduğunu savunan Çelik, bu zihniyetin barbar, demokrasi ve hukuk düşmanı olduğunu kaydetti.

İnanç ve düşünce temelinde bireyleri ve toplumları hedef alan her türlü yaklaşımın bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Çelik, CHP içindeki barbar zihniyetli kimselerin, kendi karanlık anlayışlarını halen topluma dayatma peşinde olduklarını söyleyerek, bu durumun CHP içinde kronik hale gelmiş bir vaka olduğunu açıkladı.

ÖTEKİLEŞTİREREK TOPLUM BASKISI KURMAK BARBARLIKTIR

Tarih boyunca barbarların yalnızca insanlara, kültürel mirasları ve şehirler saldırmadığını, bunların yanı sıra inanca, özgürlüklere ve düşüncelere de saldırıp yok etmeye çalıştıklarını anımsatan Çelik, "Reddederek, dayatarak, ötekileştirerek toplum üstünde baskı oluşturmaya çalışmak barbarlıktır." dedi.


Haber: Ecem Köksal