Adana Ceyhan Belediyesi'ndeki rüşvet operasyonunun detayları ortaya çıkmaya başladı. Bu doğrultuda Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, CHP'li belediyede usulsüzlük yapıldığı, iskanı olmayan binalara iskan verildiği ve kaçak yapılara göz yumulduğu iddialarıyla 23 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Operasyonla gözaltına alınan şüpheliler arasında halihazırda görev başında olan Adana Ceyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemal Gürsel İlçi, Murat İnanır ve Metin D. Adındaki bir müteahhitin de yer aldığı ortaya çıktı.

İMAR DURUMUYLA İLGİLİ RUHSATTAKİ EKSİKLİKLER GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Adli sicil kaydında yer alan ceza sebebiyle mazbatası iptal edilen ve bugün gerçekleşen operasyon çerçevesinde gözaltına alınan şüpheliler arasında yer alan CHP'li eski belediye başkanı Kadir Aydar'ın verdiği talimat doğrultusunda İmar ve Şehircilik Müdürü Gül Derya Demir'in de aralarında yer aldığı şüphelilerin, imar durumu ile alakalı ruhsattaki eksiklikleri gerekçe olarak göstererek rüşvet talep ettiği ortaya çıktı.

CHP'Lİ KADİR AYDAR'IN MAZBATASI İPTAL EDİLMİŞTİ

Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı, "Suç işleme amacıyla örgüt kurmak", "İrtikap" ve "Rüşvet" suçluları çerçevesinde yürüttüğü soruşturma ile Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından alınan karar doğrultusunda adli sicil kaydında ceza bulunan Kadir Aydar'ın mazbatası, geçtiğimiz Mart ayında iptal edilmişti.

BAŞKAN YARDIMCISI VE CHP'Lİ ESKİ BAŞKAN GÖZALTINA ALINDI

Halihazırda başkan yardımcısı olarak görev yapan Cemal Gürsel İlçi, CHP'li eski belediye başkanı Kadir Aydar, belediye personellerinden Halil Katıtaş, Şevkat Açan, Mehmet Veysel Beştaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Umut Topal, müteahhitler Murat İnanır ile Metin D. ve Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can da dahil toplam 21 şüpheli gözaltına alındı.


Haber düzenleme: Ecem Köksal