Cumhuriyet Halk Partisi bünyesindeki Buca Belediyesi, yaşamını yitiren gazetecilerden Bekir Coşkun'un anısına bir heykel yapılması için yeni bir projeye başladı. Bekir Coşkun'un heykeli kaidesiz haliyle yaklaşık olarak 2 metreye kadar yükselecek. Söz konusu heykel için çalışmalar devam ediyor.

CHP'li Buca Belediyesi, Aralık ayı meclis toplantısında görüştükleri gazeteci Bekir Coşkun'un heykelinin yapılmasına oybirliği ile karar verdi. Bu doğrultuda, vefat eden gazetecinin heykelinin, Menderes Mahallesi'nde yapımı halen devam eden dev parka dikilmesi ve Coşkun'un adının parka verilmesi için bir proje hazırlandığı açıklandı.

BEKİR COŞKUN HEYKELİ 2 METREYE KADAR YÜKSELECEK

Gazeteci Bekir Coşkun'un heykelinin yapılması için heykeltıraş Ali Yaldır, Zafer Dağdeviren ve Derya Ersoy çalışmaya başladı. Heykelin kaidesiz olarak 2 metre yüksekliğe kadar ulaşacağı belirtildi. Heykelde, Bekir Coşkun'un bir sohbet esnasında gülümserken durduğu bir halinden ilham alındı.

Bekir Coşkun ait ilk heykeli yapmanın kendileri adına çok büyük bir onur olduğunu belirten heykeltıraş Derya Ersoy, merhum gazetecinin heykelinin yapılması için Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın taraflarına ulaştığını belirtti.

GAZETECİ EN SICAK HALİYLE ANLATILACAK

Ersoy, heykel için tasarımlarını hazırladıklarını beyan ederek, gazeteciyi en sıcak hali ile anlatacak bir çalışma yapmak üzerine karar aldıklarını söyledi. Bekir Coşkun'un iç ruhunu ve ifadesini anlatacak bir eser olması adına çalıştıklarını ifade eden Ersoy, gazetecinin sıcak gülüşünü anlatmaya çalışacaklarını da belirtti.

Ersoy'un anlattıklarına göre, her yeri yanında bir sehpa bulunacağını, ek olarak gazeteciye ait bir not defteri ve kalemi de söz konusu projede yer alacak.

Böyle bir alanda çalışma yapma şansını elde ettikleri için çok mutlu olduğunu dile getiren Ersoy, Bekir Coşkun gibi bir gazeteciye ait ilk heykeli yapmanın kendilerine nasip olduğunu söyledi.