Balıkesir ilinin Edremit ilçesinde yeni tip koronavirüs sebebiyle yaşamını yitiren kişilerin cenazeleri adeta sahipsiz kaldı. CHP'li Belediye bu konuda hizmet vermedi. Bu da korsan gassalların hüküm sürmesine zemin hazırladı. Gelen bilgilere göre, korsan gassallar 4000 TL ücret istedi.

Söz konusu ücreti ödeyemeyecek durumda olan aile, konuyu CHP'li belediyeye bildirse de hiçbir sonuç alamayınca, Y.K.'nın cansız bedeni yıkanıp kefenlenmeden toprağa verildi. Vatandaşın cansız bedeni elbiseleri ile birlikte ceset torbasının içinde toprağa gömüldü. Başka bir cenazenin de Edremit yerine başka bir ilçeye götürüldüğü, orada yıkanarak defnedildiği ortaya çıktı.

PARA ÖDENEMEDİ, CENAZE YIKANMADAN, TORBAYLA DEFNEDİLDİ

Akıllara durgunluk veren olay 30 Kasım 2020 tarihinde yaşandı. Y.K. adlı şahıs Edremit Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Şahıs sabaha karşı saat 02:45'te vefat etti. Yakınlarda cenazeyi teslim aldıktan sonra son yolculuğuna uğramak isterken hayatının şokunu yaşadı. Aile, cenazeye yıkatmak adına hastanede asılı duran numaraya ulaştı ancak aldıkları cevapla şok oldu. Resmi sıfatı olmayan ancak hastanede cenaze yıkayan sözde gassallar, "Koronavirüs sebebiyle ölen bir cenazeye yıkamak riskli" diğer ek aileden 4000 TL para talep etti.

Sözde CHP'li belediye ilgilenecekti

Cenazenin yakınları bu parayı verebilecek durumda olmadıklarını söyleyince korsan gassallar cenazeyi yıkamadı. Hastane kapısında CHP'li belediyenin cenaze işlerinden sorumlu olduğuna yönelik yazılar asılı olmasına rağmen CHP'li Edremit Belediyesi, vatandaşların sorununu çözmek için hiçbir şey yapmayınca koronavirüs sebebiyle ölen vatandaş yıkanmadan ve bir kefene sarılmadan ceset torbası ile beraber Altınoluk'ta bulunan bir mezarlığa defnedildi.

BELEDİYE KORSAN GASSALLARA YÖNLENDİRME YAPIYOR

Buna benzer bir olay 13 Aralık 2020 tarihinde meydana geldi. Edremit Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 90 yaşındaki bir hasta vefat edince, ailesinin çoğunun karantinada bulunmasından ötürü cenaze işleri ile hastanın ikinci dereceden akrabaları ilgilendi.

Korsan gasallar gönüllü hocayı tehdit etti

Merhumun yakınları belediye ile görüştükten sonra yine korsan gassalların yönlendirince, gassallar bu aileden cenazenin koronavirüs hastası olması sebebiyle özel elbiseler giyeceklerini bu sebeple bedavaya yıkayacak larını söyleyerek 2000 TL para talep etti. Merhumun yakınları bu parayı ödeyemedi ve dışarıdan gönüllü bir hoca buldu. Hoca, cenazeyi yıkamayı kabul edince korsan gassallar hocayı tehdit etti ve cenazeyi yıkamasına engel oldu. Yakınlar da cenazeyi Savaştepe ilçesine götürdüm ve orada yıkatıp son yolculuğuna uğurladı.

Olay basına yansıdıktan sonra işlem yapıldı

CHP'li Belediye, bu olaylar karşısında hiçbir şey yapmadı. Ancak olay yerel basına yansıdıktan sonra adım atan belediye, koronavirüs hastalığından ötürü yaşamını yitiren vatandaşların yıkanıp kefenlenmesi için bir erkek ve bir kadın gasilhane sorumlusu alınacağına dair bir açıklamada bulunarak hizmetin ücretsiz yapılacağını belirtti.