Koronavirüs salgını sebebiyle bakanlık tarafından 81 il valiliklerine gönderilen "Koronavirüs Genelgesi" kapsamında düğün, kına, nişan, sünnet düğünü gibi vatandaşların toplanarak bir araya geldiği organizasyonlara kısıtlama getirilmişti. Bu bağlamda eğlencelerde el ele tutuşarak halay çekmek yasaklanmıştı. Koronavirüse rağmen bu yasakların ihlal edildiği görüldü.

Yasağı ihlal edenlerin arasında CHP İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal da yer aldı. CHP'li Belediye Başkanı Sandal, katıldığı düğünde eline mendil alıp halay başı oldu. O görüntüler amatör bir kamera tarafından saniye saniye kayıt altına alındı.

CHP'Lİ BAŞKANDAN HALAY SKANDALI

Çekilen görüntülerde CHP'li Başkan Sandal'ın maskesiz bir ortamda, yüksek müzik eşliğinde halay çekerek eğlendiği görüldü. Hem sosyal mesafe, hem de maske kurallarının tamamen ihlal edildiği salonda halay başı olan Sandal'ın görüntüleri kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Koronavirüsü hiçe sayan CHP'li başkana tepki yağdı.

Serdar Sandal tarafından bir açıklama yapılmadı

Görüntülerin ardından koronavirüs salgınını hiçe sayarak vatandaşların hayatını tehlikeye attığı gerekçesiyle kamuoyunun büyük tepkisine maruz kalan CHP'li Başkan Serdar Sandal, ne konuyla, ne de görüntülerle ilgili bir açıklamada bulunmadı.