CHP'nin kazandığı belediyelerde yapılan akraba atamalarına her geçen gün yenileri eklenirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in duruma tepki göstermesine rağmen, bazı belediye başkanları adeta Özgür Özel'e 'Rest' çekerek 'akraba atamaları'na devam ediyor. 

CHP'deki belediyelerde yapılan liyakatsiz, eş-dost, akraba atamalarının kamuoyunda büyük tepki toplaması üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Afyon'da yaptığı konuşmada duruma el koyduğunu söyledi. “Hata yapma lüksümüz yok” diyen Özel, CHP’li belediyelerdeki akraba atamalarını geri çekme talimatı verdiğini belirterek talimata uymayanlar hakkında parti hukuku gereği gerekenin yapılacağını söyledi. Özel, "Şu ifade etmek isterim CHP’li belediyeler bizlerin çocuklarının torunlarının hemen işe girmeli diye bakacağımız yerler değildir. Biz bu belediyeleri eşe dosta iş sağlamak ya da rant aktarmak için değil. Biz belediyeleri çocukların geleceklerini kurtarmak için kazandık." ifadelerini kullandı. 

Özgür Özel'in 'Akraba atamaları'na ve atamaları yapan belediye başkanlarına karşı yaptığı bu hamle bazı belediye başkanları tarafından uygulanıp tepki çeken atamalar geri alınırken, bazı belediye başkanları ise Özel'e 'rest' çekercesine geri adım atmadı. CHP'li başkanlar torpilli atamalarında ısrar etmeye devam etti. 

Atamaları devam eden isimler şu şekilde sıralanıyor;

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin genel sekreter yardımcısı Metin Bükülmez'in eşi Sıla Senem Bükülmez Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (ESKİ) İnsan Kaynakları Müdürü olarak göreve devam ediyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin genel sekreter yardımcısı Metin Bükülmez'in kardeşi Aytekin Bükülmez ESKİ'de satın alma müdürü olarak göreve devam ediyor.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun belediye başkan yardımcıları olarak atadığı kayınbiraderi Hamza Çam ile bacanağı Mustafa Orman'ı göreve devam ediyor.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın atadığı CHP'li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Karanfil'in kızı Nurgüven Kurt göreve devam ediyor.
Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un kızı Tutku Kurt Bayyurt, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı olarak göreve devam ediyor.
Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Başkan vekili Hüseyin Coşkun'un eşi Filiz Coşkun, Kültür İşleri Müdürü olarak görevine devam ediyor.
Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal'ın emlak şirketinde ortaklık yaptığı avukat Merve Fidem Barut, Menteşe Belediye Başkan Yardımcılığı görevine devam ediyor.

CHP'deki tepki çeken atamalarla ilgili geçtiğimiz gün İsmail Saymaz'a açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özel, 'Tavizimiz yok' diyerek atamalarda ısrar edenlere parti hukuku gereği gerekli işlemlerin yapılacağını söylemişti. Özel, "Bu CHP’ye duyulan güveni kökten sarsar. Hiç tavizimiz yok. Asla kabul etmiyoruz. En sert tepkiyi ben gösteriyorum. Bundan sonra da asla izin vermeyeceğiz. Atamaların geri alınması gerekiyor. Aksi takdirde parti hukuku içinde ne yapmamız gerekirse onu yaparız. Bana yapılan her kusuru, partideki her hatayı affedebilirim. Ama belediyede akraba, eş, dost işi ve paralı pullu işlere bulaşanların gözüne yaşına bakamayız.” demişti.

Kamuoyunun tepkilerine ve CHP Genel Başkanı'nın talimatlarına rağmen atamalara devam edenlerle ilgili ne yapılacağı merak konusu oldu. Özgür Özel, 'akraba atamaları' için dediğini yaparak parti için hukuku işletip işletmeyeceği ilerleyen günlerde netleşecek. 

 

KAYNAK: HABER7