CHP'li Bolu Belediye Başkan Tanju Özcan, yaptığı akıl almaz açıklamalarla gündeme oturdu. Bolu'da koronavirüs neticesiyle hayatını kaybeden insanlar için, "Bir ayakları çukurdaydı." ifadelerini kullanan Özcan, zihniyetiyle duyanların kanını dondurdu.

Kaç kişi defnedildi sorusuna cevaben açıklamada bulundu

Kendisine Koronavirüsten dolayı hayatını kaybeden insanların defin işlerini mezarlık işleri müdürlüğünün yaptığını belirterek kaç kişinin defnedildiğini soran gazetecilere verdiği yanıt kan dondurdu.

BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUN AYAĞI ÇUKURDAYDI

"Son olarak bir rakam alamadım ama herhalde valiliğin mi bir açıklaması vardı? Yerel basında okudum 40 civarında diye. Yani şöyle söyleyeyim ölenlere baktığınızda, büyük bir çoğunluğu başka hastalıktan muzdarip olan, yaşı da oldukça ileri yaşta olan kişiler. Yani ölenlerin çok büyük çoğunluğu bir ayağı çukurda olan insanlardı."

ABARTMAYA GEREK YOK

"Dolayısıyle bu rakamlara bakıp çok abartmamak, panik yapmak gerekmiyor bana göre. Yani ilk vefat eden teyzemiz 86 yaşında Göynüklü bir teyzemizdi. Zaten çok doğal sebeplerden de hayatını kaybetmek üzereydi. Hatta yoğun bakımda yoğun bir tedavi uygulandı kendisine. Belki ömrü bile bir kaç gün ekstra uzatıldı bu şeyden dolayı."

HASTALIĞI OLANLARI HEDEF ALDI

Belediye görevlilerinin yüzde 25'lik bir oranının 4 ay boyunca işe gelmediğini söyleyen Özcan, "İçlerinde KOAH ve astım hastası olanlara sözüm yok. Belediye çalışanlarının üçte birinde rapor var. Şeker hastalığı birçok insanda var. Şeker hastalığı olan esnaf işine devam ediyor. Ama koronadan dolayı 4 ay işe gelmiyorsun. Yüksek tansiyon mesela. Burada bulunan insanların bile belki yarısında vardır bu. Suistimal edildi." ifadelerini kullandı.