İYİ Parti'den Ümit Özdağ'ın ihraç edildiği haberi gündeme düştü. Ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nden de bir ihraç istemi haberi geldi. Gelen bilgilere göre CHP'li Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, hakkında 'kesin ihraç' istemi ile Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Söz konusu karar, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tarafından açıklandı.

AKSOY HAKKINDA ÇOK SAYIDA ŞİKAYET VAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yazılı bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada CHP İzmir İl Başkanlığı'nın Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında bulunan çok sayıdaki şikayeti detaylı şekilde incelediğini, ardından Genel Merkez'e rapor verdiğini belirtti. Değerlendirmeler sonucunda Genel Merkez, bölgeye üç milletvekili gönderilmesinde karar kıldı.

Torun, üç milletvekilinin konuya ilişkin inceleme yaptıklarını, ardından kapsamlı bir raporu hazırladıklarını bildirdi. Vekillerin raporunun Genel Merkez'de oldukça ciddi bir şekilde ele alındığına vurgu yapan Torun, bugünkü Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu toplantısında üç milletvekilinin ve İzmir İl Başkanlığı'nın görüşlerinden oluşan inceleme heyetince hazırlanan raporun değerlendirildiğini söyledi.

CHP'nin etik, değer ve ilkelerini baz alarak bir karar verildiğini belirten Torun, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi hususunda oy birliği ile karar verildiğini, Aksoy'un hakkında kesin ihraç istemi olduğunu açıkladı.

İYİ PARTİ'DEN SONRA CHP'DE DE İHRAÇ KRİZİ

Katıldığı bir televizyon programında açıklama yapan İYİ Parti'li Ümit Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu söyleyince Buğra Kavuncu soluğu adliyede almış, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine parti teşkilatlarının hazırladığı raporun Genel Kurul'a gönderilmesinin ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de kararı baz alındığında Özdağ, Disiplin Kurulu'na sev edilmişti. Ümit Özdağ bugün partiden resmi olarak ihraç edildi.