Almanya'da geçtiğimiz günlerde sabah saatlerinde evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alınan ve akşama doğru serbest bırakılan Türk gazeteciler İsmail Erel ile Cemil Albay, adeta bir teröriste yapılan muameleye maruz kaldıklarını ve hukuki haklarını arayacaklarını söyledi.

Metropoll Araştırma Şirketi 14 Mayıs seçim tahminlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önde olduğu anket sonuçlarını yayınlamamıştı.

İlerleyen günlerde yeniden anket yapan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu yüzde 49,1 Erdoğan'ı ise yüzde 46,9 gösteren CHP'li Özer Sencar, çuvalladı.

Metropoll Araştırma Şirketi’nin kurucusu olan ve seçim tahminlerinde yanılan CHP'li Özer Sencar, Sabah Gazetesi muhabirlerinin Almanya’da gözaltına alınmasını öven paylaşımlara destek verdi.


''AJANLIK YAPARSAN HAYATINI KAYDIRIRLAR''
Oktay Yaman sosyal medya hesabından, şu ifadeleri kullandı;

"En az 50 defa uyardım. Almanya'da gazetecilik kimliği ile ajanlık yaparsan hayatını kaydırırlar. Hayatının kayması için bazı bakanlık danışmanlar da senin ajanlık faaliyetlerini detaylı raporlarla belgeleyip yazarlar.''

Oktay Yaman, paylaşımının devamında şunları kaydetti;

Cezalar:
-Geçici gazetecilik iş oturumu ile Almanya'da yaşıyorsan: Sınırdışı
-Kalıcı oturum iznin varsa hapis veya yüklü para cezası, yargılanma sonunda sicil kaydına yapılacak kalıcı not ile o meslekte asla çalışamama
-Mimlendiğin için öbür boyu sıkı takip
-Vergi cezaları...Ajanlık faaliyetleri gerekçesiyle el konulan cep telefonları, laptoplar, bilgisayarlar, usb flash bellekler, fotoğraf makinalarının sd kartları önce incelenecek. Hukuk devletinde ilk önce serbest kalırsın, mahkeme tamamlanınca gereken cezanı çekersin ve elbette çekeceksin de.