tv100’den Betül Araz’ın haberine göre, çalışmaların hemen ardından da ardından cumhurbaşkanı adayını seçime hazırlamaya başlayacak. O ismin de Mansur Yavaş olduğu belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu, kurmaylarına bu süreçte Mansur Yavaş'ın kendini yıpratmadığını söyledi. tv100’e konuşan parti kaynakları, "Yavaş neden konuşmuyor? Yıpranmıyor, taraf olmuyor. Kemal Bey’in kafasındaki tablo belli" dedi. Pazartesi günü CHP MYK toplantısı vardı ve yaklaşık 3 saat sürdü. Ana gündem, 17 Ekim'de bitecek olan il kongreleriydi. Genel Merkez kaynakları, "Kongrelerin çoğunluğunu değişimciler aldı" söylemlerini yalanladı.

"Tablo anlatıldığı gibi değil" dediler. 4-5 Kasım’daki kurultayda değişimcilerin 350-400 delegenin oyunu alacağını Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise 900 civarı oy alacağının altını çizdiler. Ayrıca Kılıçdaroğlu, Kurultay'a çarşaf liste ile gitmek istediğini MYK üyelerine iletti. CHP Genel Merkezi, bir yandan da kurultay sonrası yapılacak grup başkanlığı seçimine hazırlanıyor. En güçlü aday ise Parti Sözcüsü Faik Öztrak olarak gösteriliyor. MYK'da alınan bir başka karar da Faik Öztrak’tan boşalacak koltuğa bir kadın sözcü atanması noktasında oldu.