Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin Washington kentindeki temasları kapsamında, German Marshall Fund’u (Alman Marshall Vakfı) ziyaret ederek vakıf yöneticileri ile bir araya geldi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı ziyaretler basına kapalı gerçekleştirilirken fotoğraflar CHP fotoğraf servisi tarafından paylaşıldı.

ABD BAŞKANI JOE BİDEN İLE YAKIN İLİŞKİ İÇERİSİNDE

German Marshall Fund (GMF) özellikle ABD Başkanı Joe Biden yönetimi ile olan ilişkileri dikkat çekiyor.

GMF’nin bir araştırması ile ilgili 6 Mayıs 2021 Perşembe günü Akşam gazetesindeki köşesinden bilgiler paylaşan Mustafa Kartoğlu, kuruluşla ilgili olarak;

Amerikan-Alman Marshall Fonu'nu önemsedim, çünkü Washington'daki politika yapıcılar üzerinde en etkili kuruluş olarak kabul ediliyor. Sadece yönetim değil, Kongre nezdinde de... GMF Başkanı Dr. Karen Donfried'ın Biden kabinesinde Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcılığına aday gösterilmesini bir ölçü olarak alabilirsiniz örneğin. Ayrıca, ilgili haberlerde, Dışişleri Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Konseyi gibi kritik kurumlarda da GMF'nin Avrupa, Rusya ve Çin konularını çalışmış yetkililerinin önemli görevlere getirildiği görülüyor...” ifadelerine yer vermiş.