Son dönemlerde içerisinde yaşanan taciz ve tecavüz skandallarıyla gündemden düşmeyen Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) bulunan sapıklar tarafından taciz edilen mağdur kadınlar harekete geçerek TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na başvuruda bulunacak. İlerleyen günlerde komisyon bir araya gelecek ve mağdur kadınların anlatacaklarını dinleyecek.

KOMİSYON BAŞKANI FATMA AKSAL'DAN ÇOK SERT TEPKİ

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Fatma Aksal, CHP'nin içindeki taciz ve tecavüz skandallarını değerlendirdi ve bu konuda en başından beri sessizliğini koruyan parti yönetimine çok sert bir çıkışta bulundu.

Aksal, bu tür olayların toplumun her kesiminde meydana geldiğini belirterek, tecavüzün bölgesinin, partisinin olmadığını savundu. İkiyüzlülüğün ve samimiyetsizliğin kendilerini rahatsız ettiğini açıklayan Aksal, CHP yönetiminin kendi teşkilatlarında meydana gelen taciz ve tecavüz olaylarında sessiz kalmak şöyle dursun, olayların üzerini kapatmaya çalıştığını söyledi.

SÖZ KONUSU CHP OLUNCA KADIN DERNEKLERİ SESSİZ KALDI

Aksal, bu tarz olaylar CHP içinde yaşanınca kadın derneklerinin bu konulara sessiz kaldığını dile getirerek tepki gösterdi ve mağdur kadınlara seslendi. Kadınların hakkının ve hukukunun bizzat takipçisi olacaklarını beyan eden Aksal, mağdur kadınlara sessiz kalmamalarına ilişkin çağrıda bulundu.

CHP teşkilatları içinde tacize ve tecavüze uğrayan kadınların  kendileriyle iletişime geçtiklerini bir söyle Aksal, söz konusu olayların takipçisi olacaklarını ve siyasi görüş farkı gözetmeksizin tacize uğrayan herkesi koruyup ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.