CHP'deki taciz skandalları bitmek bilmezken, CHP'li yöneticilerin bu rezaletlere karşı sessiz kalması kamuoyunun büyük tepki göstermesine sebep oluyor. Öte yandan CHP'li yöneticiler, parti içindeki tacizci ve tecavüzcü sapıkları korumaya devam ediyor.

Fotoğraf: Sabah Gazetesi

SÖZDE 'KİŞİSEL VERİLEN KORUNMASI' KAPSAMINDA KAYITLARI VERMEDİLER

Bir koruma olayı da CHP Muğla İl Başkanlığı'nda yaşanan tacizden sonra meydana geldi. Bilgiye göre, CHP Muğla İl Başkanlığı'nda tacize uğrayan mağdur kadın, kamera kayıtlarını talep edince yönetimden ret cevabı aldı. Yönetim, "kişisel verilerin gizliliği" sebebiyle kamera kayıtları mağdura vermeyi reddetti. Ardından belediyeden gelen 3 kişilik bir teknik ekip grubunun, kamera kayıtlarını alıp götürdükten sonra binaya geri götürdüğü anlaşıldı. Bu ekibin, kayıtlarla oynayıp oynamadığına ilişkin inceleme yapılıyor.

YÖNETİM VE BAŞKANLIK TACİZCİYE ARKA ÇIKTI

Muğla CHP İl Başkanlığı  binasında meydana gelen taciz skandalına ilişkin detaylar gelmeye devam ediyor. Son bilgilere göre, binada sekreter olarak görev yapan 35 yaşındaki, bir çocuk annesi A.E. adlı kadın ve sanıkların ifadeleri alındı. A.E. ise olayın yaşandığı güne ilişkin delil olarak kamera kayıtlarını il başkanlığından istedi. Fakat başkanlık bu talebi reddetti. CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu'nun, kişisel verilerin koruması kanununu gerekçe göstererek kayıtları vermediği ortaya çıktı.

TACİZCİ İLE MAĞDURU BARIŞTIRMAYA KALKTI

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, verdiği ifadede sekreter A.E.'yi 7 Ağustos'ta suratının asık olmasından ötürü makamına çağırdığını, burada yaşanan taciz olayının kendisine anlatıldığını beyan etti. Zeybekoğlu ayırca, şüpheli Mehmet A.'yı çağırıp yüzleştirme teklifinde bulunduğunu, mağdurun bunu kabul etmesi üzerine şüpheliyi makamına çağırdığını ve ikisini barıştırdığını, Kadın Kolları İl Başkanı Aysun Korkut'un da buna şahit olduğunu söyledi.