Beşiktaş Kulübü’nün Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın yeğeni Esra Seba Oğul, "Atatürk diyemeyen partide işim yok." diyerek Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ettiğini açıkladı. Hatırlanacağı üzere CHP'de Atatürk adının kullanımıyla ilgili tartışmalar çok sık meydana geliyordu.

OĞUL: BU ZİHNİYETLE YOLUMA DEVAM EDEMEM

CHP, Atatürk tartışmaları ile bir kez daha gündeme geldi. Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden bir yazı yayınlayan Esra Seba Oğul, CHP'den istifa ettiğini açıkladı. Esra Seba, Atatürk adını dahi söylemekten erinen ve bu duruma seyirci kalan bir partinin zihniyetiyle yoluna devam edemeyeceğini açıklayarak istifa ettiğini duyurdu.

VATANIMA, MİLLETİME OLAN SAYGIM SONSUZ

Facebook'tan yaptığı açıklamada bugüne kadarki önceliğinin her daim ailesi olduğunu söyleyen Esra Seba, soyadını taşıdığı ailenin adına yaraşır şekilde davranmanın onuru ve gururu ile yoluna devam ettiğini aktardı. Atatürkçü ve vatansever kimliğinden hiçbir zaman ödün vermediğini beyan eden Esra Seba, vatanına, milletine ve insanlara olan saygısını ve sevgisinin sonsuz olduğunu söyledi.

"Atatürk" diyemeyen bir zihniyet benimle uyuşmuyor

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, CHP'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün adını zikretmekten erindiğine dikkat çeken, fakat Kaftancıoğlu'nun adını alenen yazmayan Esra Seba, Atatürk'ün adını dahi söyleyemeyen ve böyle bir duruma seyirci kalmakla yetinen bir zihniyet ile yoluna devam etmek istemediğini aktardı.

Tüm görevlerinden istifa etti

Bugüne kadar kendisine inanan ve güvenen tüm dostlarına minnettar olduğunu duyuran Esra Seba, CHP zihniyetinin kendisinin kişiliği ve karakteri ile uyuşmadığını kanaat getirerek partide bulunan tüm görevlerinden istifa etmeye karar verdiğini ifade etti. Esra Saba, helallik isteyerek yazısını sonlandırdı.