CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partinin olağan büyük kurultayında '2. Yüzyıla Çağrı Beyannamesi' başlığıyla yaptığı konuşmada yeni bir HDP ve CHP ittifakının sinyallerini verdi. Atatürk tartışmasının ardından CHP'de gündem, Kılıçdaroğlu'nun 'anadilde eğitim' ile ilgili yaptığı açıklamalar oldu.

ANADİLDE EĞİTİM GÖRMELİLER

Merkezi Londra'da bulunan Demokratik Gelişim Enstitüsü'nün (DPI) toplantısına video konferans yoluyla katılım gösteren Kılıçdaroğlu, eğitimle ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulunarak CHP'yi karıştırdı.

Anadilde Kürtçe eğitimini desteklediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Çocuğun ilk iki veya üç okul yılında eğitimini asıl olarak anadilde yapması, paralel olarak resmi dili de öğrenmesi, üçüncü ve dördüncü sınıfta resmi dile geçmesi, bir çözüm yolu." ifadelerini kullandı.

PARTİDE GÜNDEME GELMEDİ

CHP Lideri'nin bu öneriyi henüz CHP'nin yetkili organlarına sunmadan dile getirmesi parti içinde bir karışıklığa yol açarken Kılıçdaroğlu'nun bu konuşması ve tutumu, CHP ve HDP'nin ittifak yapmaya devam edeceği düşüncesini de gözler önüne getirdi.