Son dönemlerde sürekli olarak taciz ve tecavüz vakaları ile gündeme gelen Cumhuriyet Halk Partisi'nde yeni bir taciz vakası yaşandığı ortaya çıktı. Sabah Gazetesi tarafından yapılan habere göre CHP Muğla İl Başkanlığı'nda, sekreterlik makamında bulunan A.E. adlı mağdur kadının il binasında iken, CHP delegesi olan İl Başkanlığı çalışanı 58 yaşındaki Mehmet A. tarafından cinsel saldırıya uğradığı ortaya çıktı.

TACİZ ETTİ, 'YANLIŞLIKLA OLDU' DEDİ

Olayın yaşandığı gün CHP parti binasında su doldurmak için sebilim bulunduğu yerde eğildiğini, o esnada Mehmet A. tarafından cinsel tacize uğradığını ifade eden kadın, o an ne olduğunu anlayamadığını belirterek korkuyla su sebiline çarptığını ve tepki vermek üzere arkasını döndüğünü söyledi.

Şüpheli şahsa tepki gösterdiğini söyleyen mağdur kadın, şahsın olayı yanlışlıkla gerçekleştirdiği iddiası üzerine eylemi kabul ettiğini söyledi. Mağdur kadın, eşinden boşandığını ve kızıyla birlikte yaşadığını belirten kadın hemen toparlandığını ve olayın ardından binayı terk ettiğini söyledi.

Cumhuriyet Başsavcılığı, Mehmet A. hakkında 'Sarkıntılık Yapmak Suretiyle Cinsel Saldırı' suçu çerçevesinde iddianame düzenledi.

İŞİNİ KAYBETMEKTEN KORKTUĞU İÇİN SUSTU

Şüpheli ile uzun zaman boyunca beraber çalıştıklarını ifade eden vardır kadın şüphelinin babası yaşında olduğundan ötürü ona güvendiğini beyan ederek ilk başlarda olayı kabul etmekte zorlandığını söyledi. Yaşadığı olayı kimseye anlatamadığını da belirten kadın, işini kaybetmekten korktuğu için yaşadıklarını kimseye anlatmadığını söyledi.

CHP'Lİ YÖNETİCİLER BARIŞTIRMAYA ÇALIŞTI

Konuyu CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ve İl Kadın Kolları Başkanı Aysun Korkut'a anlattığını söyleyen mağdur kadın, ikilinin tacizci Mehmet A.'yı da çağırıp mağdur kadınla barıştırmaya çalıştığı belirtildi.