Sariyer Belediye Baskani Şükrü Genç’in 31 Mart yerel seçimleri için ilçede yeniden aday gösterilmemesi sonrasi Genç, bagimsiz aday olarak katilma karari almisti. CHP’nin Sariyer Belediye Baskan Adayi olarak gösterilen Mustafa Oktay Aksu ise seçim çalismalari çerçevesinde Istinye Dereiçi Semt Pazari’ni ziyaret etti. Pazar ziyaretinde Aksu’ya esi Demet Aksu, Ekrem Imamoglu’nun esi Dilek Imamoglu ve CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Gökhan Zeybek’in esi Çigdem Zeybek eslik etti. Aksu, pazarda dolasirken bir vatandasin “Oktay Bey, Sükrü Genç’in Sariyer’de emegi çok fazla, seviliyor, tüm CHP’lilerin oyunu alabilecek misiniz?” sorusu geldigi ögrenildi. Aksu’nun ise “b seçmenlerimiz partilerine sadiktir. Seve seve olmasa da” seklinde bir yanit verdigi iddia edilirken vatandaslarin tepki gösterdigi belirtildi. Bu açiklama ise 2014 Cumhurbaskanligi seçimlerinde dönemin Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun CHP seçmeninden tepki aldigi “Tipis tipis sandiga gideceksiniz, oyunuzu kullanacaksiniz” sözlerini akillara getirdi.

Öte yandan CHP Genel Baskani Özgür Özel dün Sariyer’de CHP’lilerle bulusurken CHP’den istifa ederek bagimsiz aday olan Sariyer Belediye Baskani Sükrü Genç’e seslenerek, "Son çagrimdir, eger gerçekten bu partiye gönül verdiysen bugün yarin açiklamani yaparsin, çekilirsin. Yok, simdi çekilmedin, pazara getirdin, ondan sonra döneyim deme. Vallahi kusura bakma affedemeyiz, affedemeyiz" diye konustu.

Sariyer Belediye Baskani Sükrü Genç ise katildigi bir televizyon programinda Oktay Aksu’nun adayligina yönelik, “Yaklasik 15-16 tane aday adayi vardi. Yaptigimiz çalismalarda hiçbirinin degerlendirilmeye bile alinmadigi ortaya çikti. Demek ki bir arkadas konusunda karar kilindi ve su anki aday Oktay Aksu, Sariyer halkina dikte ettirildi" sözlerini kullanmisti.