Adıyaman ili Besni ilçesinin CHP İl Genel Meclis Üyesi Hacı Ali Öztekin, istifa ettiğini açıkladı. Facebook üzerinden açıklama yapan Öztekin, CHP'den istifa ettiğini duyurdu.

Besni Belediye Meclisi, Hafızlık kursu ve Kur'an eğitimleri için, belediye kalma şartı ile bir vakıf için yer tahsis etti. Yer tahsis edildikten sonra Besni CHP İlçe Başkanı Vakkas Acar, belediye meclisinin bu karardan vazgeçmeleri yönünde sosyal medya ve medyada açıklamalarda yaptı.

İSTİFASINI SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

CHP İlçe Başkanı Vakkas Acar'ın Kuran kursuyla ilgili açıklamalarından sonra CHP'li İl Genel Meclis Üyesi Hacı Ali Öztekin, Facebook'tan bir açıklama yaparak istifa ettiğini söyledi.

Öztekin'in istifa paylaşımında şu ifadeler kaydedildi:

Son zamanlarda sosyal medya platformlarında, CHP Besni İlçe Örgütü'nün ve Besni Belediye Meclisi'nin aldığı Hafızlık kursu ve Kur'an kursu için, Hayrat İnsani Yardım Vakfı'na mülkiyet için belediyede kalma şartıyla yer tahsis edilmesini reddettiğini ve bu kararın iptal edilmesi hususunda bir çalışma gerçekleştirdiklerini büyük bir üzüntüyle öğrendim.

Milli ve manevi değerlerimiz hiçe sayıldı

Kur'an hafızlarının yetişmesine zemin hazırlayacak bir hizmeti verdiği için Besni Belediyesi'ni tebrik ediyor, söz konusu kararın sonuna kadar sürmesine özellikle destek veriyorum. Üyesi olduğum CHP İlçe Örgütü'nün, milli ile manevi değerlerimizi hiçe sayıp, Kur'an eğitimi vermeyi ve hafız yetiştirmeyi amaçlayan, ilimli ve irfanlı bir nesil yetiştirmeye vesile olan bu çalışmaya karşı çıkılmasını, kendi şahsıma ait inanç değerleriyle bağdaştıramadım.

Böyle bir yapının içinde yer almam söz konusu değil

Hayırlı bir hizmete bile eleştiri yapan ve her kimden olursa olsun, Kur'an-ı Kerim eğitimlerinin karşısında yer alan bir yapı içinde yer almam kabul edilebilir değildir. Bundan ötürü, üyesi olduğum Cumhuriyet Halk Partisi, parti üyeliğinden istifa ettim.