CHP eski Yalova Milletvekili olan Muharrem İnce, 2021 yılında yeni bir parti kuracağını açıklamıştı. Bu doğrultuda önce "Memleket Hareketi'ni" başlatan İnce, partisi için aklında birkaç isim olduğunu, birkaç kişinin de CHP bünyesinde bulunduğunu belirtmiş, bu kişilerin kendi partisine geçeceğine inandığını dile getirmişti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ise bu konuda sessiz kalmayacak, Muharrem İnce'ye yakın olan kim varsa partiden tasfiye edilecek.

CHP yönetimi, eski CHP'li Muharrem İnce'nin kuracağı partiye katılmayı düşünen, İnce'ye yakın olan isimleri bir bir tasfiye etmeye karar verdi.

MEMLEKET HAREKETİ EYLÜL AYINDA BAŞLADI

Geçtiğimiz Eylül ayında Memleket Hareketi için kolları sıvayan eski CHP'li vekil Muharrem İnce, 2021 yılında yeni bir parti kurmaya hazırlanıyor. Memleket Hareketi kapsamında Türkiye'yi gezen İnce, parti kuracağına dair açıklama yaptığı sırada CHP'den görüştüğü birkaç isim olduğunu söylemiş, "Geleceklerine inanıyorum." demişti. CHP yönetimi de bunun üstüne partide İnce'ye destek olan kim varsa tespit etmeye başladı.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI TAKİBE ALINDI

CHP'deki ilk incelemeler parti örgütlerinde başladı. CHP'nin il ve ilçe örgütlerinde görev yapan üyelerine ait sosyal medya hesapları tek tek mercek altına alındı. Muharrem İnce ve ona yakın olan çalışma ekibinin yaptığı sosyal medya paylaşımlarını beğenenler ile bu paylaşımları kendi hesaplarında paylaşanlar bir bir tespit ediliyor.

İstifa etmeleri için baskı yapılıyor

Yeni parti kuracak olan Muharrem İnce'ye destek çıkan kim varsa partiden istifa etmesi için yoğun bir baskıya maruz bırakılıyor. CHP'nin bütün amacı ise halkın gözünde, "Bunlar kendi isteğiyle istifa etti." algısı oluşturmak.