CHP'de 3 önemli ismin partiden istifa sonrası yankıları sürüyor. Mektup krizinin ardından istifa etmeleri beklenen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ile Yalova Milletvekili Özcan Özel Cumhuriyet Halk Partisi CHP'den istifa etti. Yaşanan bu şok istifaların ardından ise CHP'de tansiyon tekrar yükselişte

ÖZEL'E ÇELEBİ'DEN SERT TEPKİ!

CHP Grup Başkanvekili istifalar hakkında yaptığı yorumda 3 vekili hedef göstererek durumu 'Saray Operasyonu' diye tanımlaması büyük tepki aldı.

İzmir milletvekili Mehmet Ali Çelebi, yaptığı açıklamada Özgür Özel'e sert ifadelerle cevap verdi. CHP'li Menemen Belediyesi'nde ortaya çıkan yolsuzluğun sonrasında yapılan 'Başkan Vekilliği' seçiminde Millet İttifakı'nın verdiği fireyi hatırlatan Çelebi, sosyal medya da "Saray operasyonu diyerek bizi itham eden Sn Özgür Özel, açıkça soruyorum Menemen'i kim sattı? Sizin genel merkezden yazdığınız belediye meclis üyeleri mi? İttifak ortağı olduğunuz dostlarınızın belediye meclis üyeleri mi? Pm de itiraz ederek gizli oylamaya götüren bendim." dedi.

Son yaşananlardan sonra CHP'de taciz ve tecavüz skandalları ardından bir istifa depreminin yaşanması partide yeni krizlerin ortaya çıkma olasılığını da güçlendiriyor.

AK PARTİLİ TURAN: 'SARAY KADAR TAŞ DÜŞSÜN BAŞINIZA'

Diğer yandan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da CHP'deki 'Saray' siyasetini eleştiren bir tweet attı. Turan, Mehmet Ali Çelebi'nin attığı bu twetini alıntılayarak, "Saray kadar taş düşsün başınıza!" dedi. Turan, mesajında şunları ifade etti:

"Başlarına saksı düşse "saray" dan bilecek kadar düzeysiz bir siyaset örneği! "Saray" operasyon yapacak olsa 11 yılda 10 seçim kaybeden adamın Genel Başkanlığının devamı için çalışır. Oraya buraya laf yetiştireceğinize halinize bakın, siyaset üretin. Saray kadar taş düşsün başınıza!"