CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda, genel başkanlık seçimi için yapılan ikinci tur oylamasında 1366 delegeden 812 oy alan Özgür Özel CHP'nin 8. Genel Başkanı seçildi.

Manisa Milletvekili Özgür Özel, 1366 delegeden 812 oy alarak CHP'nin yeni Genel Başkanı seçilirken, Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oyla genel başkanlık yarışında 2'inci oldu. 12 oy ise geçersiz sayıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ilk açıklamaları şu şekilde:

Hayatımın en büyük onurunu yaşıyorum. Bunu CHP'nin 100. yılında ve 100. yılında kurulan ilk sandığında ikinci yüzyıla yön verecek partimizin kurultayında oy birliğiyle şahsıma verilen bu onurlu görevi layıkıyla yerine getirdiğiniz için size teşekkür ediyorum. Bizimle birlikte gönlü bizimle birlikte olan bundan sonra başlattığı adalet yürüyüşüne hep beraber devam edeceğimiz Sayın Genel Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sırtıma, omzuma yüklemiş olduğunuz sorumluluğun farkındayım. İlkokul öğretmenimden, tüm öğretmenlerime bugün beni burada yalnız bırakmayan Bornova Anadolu Lisesi arkadaşlarıma ve elbette böylesi bir gecede gecenin bu saatinde bu büyük onuru benimle birlikte yaşayan tüm delegelerimize, tüm CHP'lilere yürekten teşekkür ediyorum.