Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten yıllar sonra bir itiraf geldi. Perinçek, 1996 yılında terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen'in, kendisiyle fotoğraf çekilmesi karşılığında 5 milyon dolarlık para teklifinde bulunduğunu söyledi.

CHP YANDAŞI MÜTERCİMLER ARADI

Teklifi reddetmesinin ardından CHP yandaşlığıyla bilinen ve FETÖ sempatizanı olduğu iddia edilen Erol Mütercimler'in aradığını söyleyen Doğu Perinçek, Mütercimler'in, "Arkadaşlarımızın yaptığı öneriyi reddetmişsiniz. Halbuki böyle bir görüşme 5 milyon dolardan başlar." dediğini bildirdi.

Türkiye'de barışa hizmet edeceklerini söylediler

1996'da yaşanan olayı Doğu Perinçek şöyle anlatıyor:

"O zaman Latif Bey'in başında bulunduğu Yazarlar Vakfı gibi bir kuruluş vardı. Beyoğlu'nda bulunan partimizin il merkezine geldiler. Beşinci katta kendilerini kabul ettim. 13 kişi olarak geldiler. Başlarında Latif Bey vardı. Sohbetler ettikten sonra bana, Fethullah Gülen ile bir otel lobisinde buluşup, kamuoyuna ve basına bir fotoğraf karesi vermenin Türkiye'de barışa hizmet edeceğini belirttiler. Yaptıkları bu öneriyi mümkün değil diyerek reddettim. Fethullah Gülen'in bizim terör örgütü olarak gördüğümüzün bir yapının yıllardır başında olduğunu belirtim."

Dünyayı da verseniz olmaz

"Bu konuşmaların ardından beni Erol Mütercimler aradı. 'Arkadaşlarımızın yaptığı öneriyi reddetmişsiniz. Halbuki böyle bir görüşme 5 milyon dolardan başlar' dedi. 5 milyon Türk Lirası değil 5 milyon dolar teklif ettiler. Ben de 5 milyon dolar değil 5 milyar dolar, dünyayı verseniz de olmaz dedim."