Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yandaşlığı yapan haber sitelerinden T24, Duvar, Bianet, Medyascope gibi kuruluşların, ABD tarafından fonlandığı öğrenildi.

Gelen bilgilere göre söz konusu siteler 2016 ve 2019 yılları arasında toplam 5.4 milyon TL'lik hibe aldı. Fonlanmaya dair tüm detaylar ve bilgiler ABD'nin ünlü düşünce kuruluşlarından Center of American Progress tarafından ortaya çıkarıldı.

Fotoğraf: Sabah

ABD TARAFINDAN FONLANDIKLARI ORTAYA ÇIKTI

ABD'nin, ülke aleyhinde habercilik anlaşına sahip olan bazı haber sitelerini fonladığı ortaya çıktı. Katar ülkesinin Türkiye'ye olan yatırımlarının ardından Türkiye'nin sözde memleketi Katar'a sattığına ilişkin bir haber yayınlayan T24, Duvar, Bianet ve Medyascope gibi bir takım kuruluşlar, ABD'den 5.4 milyon TL'lik hibe aldı.

CHP YANDAŞI MEDYA HİBE ALDI

Center of American Progress, daha önceden kimlere destek gönderildiğine ilişkin akıllara düşen soruları yanıtladı. "Türkiye'nin Değişen Medya Ortamı" adıyla yayınladıkları rapora göre, CHP yandaşlığıyla bilinen T24, Duvar, Bianet ile Medyascope'un fonlandığı ortaya çıktı.

Kimse çıkıp tek kelime etmiyor

2016 ile 2019 yıllarında 5.4 milyon TL'lik hibe aldıkları ortaya çıkan yandaş medyalar, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.