Cumhuriyet Halk Partisi, son dönemlerde taciz ve tecavüz rezaletleri ile gündemden düşmezken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konularla alakalı tek kelime etmemesi de kamuoyunun dikkatini çekmiş, birtakım kimseler tarafından Kılıçdaroğlu'nun ne kadar süredir tacizlere ve tecavüzlere sessiz kaldığını gösteren bir internet sitesi kurulmuş, bu internet sitesine, "Tecavüze susma!" adı verilmişti.

Bu sitede yer alan bilgilere göre, CHP içindeki rezillikler deşifre olduğundan bu yana 22 gün geçti. Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu rezillikler ile alakalı hiçbir şey söylemedi.

KADIN DERNEKLERİNDEN TEK KELİME YOK

Yeni Şafak tarafından yapılan habere göre; yalnızca CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu değil, aynı zamanda kadın dernekleri de CHP'de yaşanan taciz ve tecavüz skandalları ile ilgili sessiz kalmayı tercih ediyor. Yürüyüş ve eylemlerin her türlüsünü yapan, sözde kadın hakları savunucusu olan vakıf, dernek, platform gibi neredeyse 1000 sivil toplum kuruluşu, bu olaylar karşısında susuyor.

'ÜSTÜ ÖRTÜLMEMELİ' DEMİŞTİ

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonları Başkanı Canan Güllü, daha önceden yaptığı açıklamalarda,kadınların başlarına gelen olayları söylemesi gerektiği ve bunun hangi kurum veya parti tarafından olursa olsun hiçbir şekilde üstünün örtülmemesi gerektiğini belirtmişti. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi'nde yaşanan taciz ve tecavüzler konusunda hiçbir şey söylemeyerek kendisi ile çelişmiş oldu.

SOSYAL MEDYADAN BİLE TEPKİ YOK

E-posta yöntemi ile ulaşılan Uçan Süpürge Vakfı ise, CHP'de yaşanan taciz ve tecavüz olaylarına aktif bir şekilde takip ettiklerini iddia etti. Tepkilerini uzun bir açıklama yapmak yerine sosyal medya üzerinden göstermeyi tercih ettiklerini belirten dernek, tacize uğrayan kadınların her şekilde yanlarında olduklarını beyan etti. Ancak, yapılan araştırmalarda derneğe ait sosyal medya hesaplarında böyle bir paylaşımın olmaması da dikkat çekti.

'BU KONU BİZİ ALAKADAR ETMİYOR'

Mor Çatı Sığınma Vakfı, bu konunun onları ilgilendirmediğini dile getirdi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim de, çok yoğun olduğunu ve kendilerinin gerekli her konuda açıklama yaptıklarını söyledi. Ancak yapılan araştırmalarda CHP'de yaşanan tacizlerle ilgili hiçbir paylaşım yapılmadığı ortaya çıktı