Z.A. adlı mağdur kadın, CHP Şişli Belediyesi eski Başkan Yardımcısı U.G.Y. tarafından cinsel tacize uğradığını, bu iddiayla yargıya başvuruda bulunduğunu belirtti. Ancak daha sonra CHP'li belediyenin devreye girdiğini söyleyen kadın, kıdem tazminatı karşılığında şikayetini geri çekmesi için kendisine protokol imzalatıldığını dile getirdi.

ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKİNCE TAKİPSİZLİK KARARI ÇIKTI

Çağlayan Adliyesi'nde yapılan protokolün hemen ardından kadının şikayetinden vazgeçtiği ortaya çıktı. Mağdur ve şüpheli arasında tutulan tutanaktan sonra Şişli Belediyesi'nin mağdur olan kadına ve eşine toplamda 37 bin 620 TL'lik tazminat ödemesi yaptığı öğrenildi. Şüphelinin, belediyede yengesini işe aldığı, ancak ona cinsel saldırıda bulunduğu ve taciz iddiası ile hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenilmişti. Mağdur, 4 ay sonra şikayetini geri çekti. Bu sebeple soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

MAĞDUR VE ŞÜPHELİ ARASINDAKİ PROTOKOLDE ŞART KOŞULDU

Şişli Belediyesi'nde çalışan mağdur kadının şikayetini geri alması karşılığında öncelikli olarak bir protokol imzalatıldığı, ardından da mağdur kadının tazminat hakkını aldığı öğrenildi. Mağdur ve şüphelinin anlaşmaya vardığı protokol üzerinde, mağdurun savcılığa yaptığı şikayeti geri çekeceği, bu işlemi 1 Haziran 2018 tarihinde yapacağı, şüpheli U.G.Y.'nin de bunu kabul edeceği ifadelerine yer verildi.

HİÇBİR ŞEKİLDE ADLİ MAKAMLARA BAŞVURUDA BULUNULMAYACAK

Protokolde, şikayetin geri alınmasının ardından iki tarafın da hiçbir koşulda birbirlerinden alacağı veya hakkı olmayacağı, yine tarafların karşılıklı olarak vazgeçtikleri şikayetle ilgili olarak herhangi bir şekilde hukuksal girişimde bulunmayacakları, savcılığa başvuru yapmayacakları, mağdur kadının geri çektiği şikayetle alakalı tüm dava, tazminat, şikayet ve talep haklarından gayrikabil- i rücu ile feragat ettiklerini kabul ettikleri belirtildi.