Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni yıl vesilesiyle içinde şarap, nar, tatlı ve kuruyemiş bulunan yeni yıl paketini dağıttı. Paketin alkol içerikli olması sebebiyle pek çok kişi tepki gösterirken, CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçe bu pakete sahip çıktı.

Mersin Belediyesi'nin bu davranışıyla Türkiye'nin topraklarında yetişen ürünleri sözde koruma altına aldığını iddia eden Gökçe, ürünleri koruduğu ve kadının emeğine destek verdiği gerekçesiyle belediyeye teşekkür ederek, "Türkiye'deki çiftçilere düşmanlık edenler bunu anlamaz." şeklinde konuştu.

'MERSİN BELEDİYESİ KADIN EMEĞİNE DEĞER VERİYOR, ÇİFTÇİYİ KORUYOR'

Pakette yer alan şarapların, Silifke ilçesindeki çiftçiler tarafından yetiştirilen Patkara üzümlerinden elde edildiğini ve kadın kooperatiflerince imal edildiğini savunan Gökçe, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ve başkanı Vahap Seçer'e, kadının emeğine destek verdiği ve topraklarda yetişen bu ürünleri koruyup sahip çıktığı gerekçesiyle teşekkür etti. Gökçe, alkollü paketi hoş bulmayanların Türk çiftçisine düşmanlık beslediğini ima ederek, "Türk çiftçisine düşman olanlar bunu anlamaz." dedi.

ŞARAPLI YILBAŞI PAKETİ GÖNDERDİLER

CHP'li Başkan Vahap Seçer, Millet İttifakı üyeleri ve şehirdeki protokol isimlere yeni yıl paketi gönderdi. Paketin içinde şarap olmasının yanı sıra çerez, tatlı ve nar da yer aldı. Söz konusu paket, kısa sürede sosyal medyada yayılınca tepkilerin odak noktası haline geldi.

Hatırlanacağı üzere Başkan Seçer, yakın zaman önce Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nden 250 milyon TL bedeli olan borçlanma talebinde bulunmuş, bu talep Cumhur İttifakı meclis üyelerinin verdiği 'hayır' reddedilmişti.