Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) siyaset kulislerini sallayacak bir gelişme yaşandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK), uzun zamandır süren krizin faturasını teşkilatlara kesti. Kulislerden gelen bilgi doğrultusunda CHP'de 25 il başkanıyla yollar ayrıldı. Görevine son verilen kişilerin isimleri henüz açıklanmazken; görevine son verilen başkanlar arasında Van, Diyarbakır ve Ağrı başkanları olduğu belirtildi.

KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEYEN KİŞİLER YER ALDI

Genel merkez kararıyla görevine son verildiği belirtilen başkanların, 2018 yılındaki ortak bilgiri ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na destek verdikleri belirlendi. Tartışmalara sahne olan Kurultay'da, Kılıçdaroğlu'nun yanında saf tutan 16 il başkanı, CHP içindeki ayrışmalara, kırılganlıklara, duygusal kopmalara sebebiyet verecek tutum ve davranışlardan uzak durulması gerektiğini belirtmişti.

HAYRİ SUCU, GÖREVDEN ALINMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Geçtiğimiz günlerde koronavirüse (covid-19) yakalanan ve halen karantina sürecinde olan Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu ve beraberindeki 9 ilçe başkanıyla yönetim kurulu üyeleri de dahil tüm il teşkilatı, CHP Genel Merkezi'nin kararıyla görevden alınmıştı. Görevine son verilen CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 2019 yılında CHP'nin İYİ Parti ile ittifak yapması hususunda, belediye başkan adaylarının hepsinin İYİ Parti'li adaylardan oluşuyor olmasına tepki gösterdiğinden ötürü görevden alınmıştı. Ancak Şubat ayındaki kongrede tekrardan il başkanı olarak seçildi.

Yeniden görevden alınmasına içerleyen Hayri Sucu, "Bundan sonra hiç kimse bana CHP'de demokrasi var demesin. Seçimle gelen, seçimle gidecektir. İlk işim imza toplayıp olağanüstü kongreye gitmek olacak." ifadelerini kullandı.