Altılı Masa'nın dün gerçekleştirilen toplantı sonrası beş partinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda anlaşmaya varırken başından beri CHP liderinin aday olmasına karşı çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise masadan ayrılmayı tercih etti.

Akşener bugün partisinin genel merkezinde yaptığı basın açıklamasından yaptığı zehir zemberek açıklama ilse Altılı Masa'dan ayrıldıklarını duyurdu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da seslenen Akşener, iki isme aday olması çağrısında bulundu.

CHP MEDYASI’NDAN AKŞENER’E AĞIR SÖZLER

Akşener'in Millet İttifakı cephesine bomba gibi düşen açıklamaları sonrası CHP'ye yakın isimler İYİ Parti'yi ve Meral Akşener'i hedef tahtasına koydu.

İrfan Değirmenci: "Tarih olacaksınız. Haydi uğurlar ola..."

Şirin Payzın: "CHP’yi bölerek, Genel Başkan ile Belediye Başkanlarını karşı karşıya getirerek masayı devirdi.. Bravo … Tarih yazacak kesin ama nasıl yazacak .. Seçime 2 ay kala bu karar bir ülkenin kaderiyle oynamak demek.. AKP ile koalisyon hayali mi var diye düşünmeden edemiyor insan."

 

Merdan Yanardağ: "İyi Parti, kendinden menkul "ulvi nedenlerle" Millet İttifakı'na, demokrasi güçlerine, kendisine bağlanan umutlara ve halka ihanet etmiştir.. Türkiye' nin geleceğini yeniden Erdoğan-AKP kliğine, dinci-faşizan bir bloka teslim etmeye hazırlanıyor.. CHP'nin içine kama sokuyor."