Geçtiğimiz gün 6'lı masanın 10. toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı içeriden ya da dışarıdan olsun, genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar. Genel başkanlar her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak." ifadelerini kullanmıştı.

Ahmet Davutoğlu, dün de ittifak içerisinde olduğu altılı masanın Türkiye'yi yönetmeyi vaat ettiği sistemle ilgili katıldığı bir canlı yayında konuştu.

Davutoğlu, kendisine yöneltilen  "Bir Cumhurbaşkanı seçtiniz diyelim. O Cumhurbaşkanı 'Sizin oyunuz düşüktü, ben bu kararı veriyorum' derse..." sorusuna çok konuşulacak bir cevap verdi. Davutoğlu, "Bunu dediği anda kriz çıkar, Meclis desteğimizi çekeriz, ülke seçime gider." dedi. Davutoğlu'nun bu sözleri altılı masadaki potansiyel krizi gözler önüne serdi.

CHP MEDYASINDAN UYARI!

Bu açıklamalarının ardından CHP medyasından adeta Davutoğlu'na 'muhtıra' geldi.

CHP'nin yayın organı Halk Tv'de Ahmet Davutoğlu'na yönelik açık uyarılarda bulunuldu.

Halk Tv sunucusu Şirin Payzın, "Bilmiyorum sayın Davutoğlu'na böyle bir özgüven nereden geldi. Davutoğlu şu anda anketlerde yüzde 1. Yüzde 1'lik bir partinin genel başkanı olarak konuşmak durumunda ama anladığımız kadarıyla sayın Davutoğlu hala kendisini AK Parti'nin içindeki başbakan sıfatıyla görerek konuşuyor." dedi.

Davutoğlu'nun sürekli açıklamalarda bulunmasına tepki gösteren Payzın, "Ahmet Davutoğlu'nun sürekli ekranlarda seçmeni umutsuzluğa sürekleyecek açıklama yapmak gibi bir trendi oluştu." dedi.