6'lı koalisyonda yaşanan kriz, CHP'li gazetecilerin hedefinde. Muhalif parti liderlerinin toplantılarını aylarca "gazlayan" CHP'li gazeteci İsmail Saymaz, yaşadığı derin hayal kırıklığını Halk TV'de itiraf etti.

Başta Meral Akşener olmak üzere masada bulunan her bir liderin siyasi bilgi birikimini, devlet adamlığını da sorgulatır hale getiren Saymaz, 6'lı koalisyonun aslında ne kadar "benzemezler ittifakı" olduğunu işte bu sözlerle ifade etti.

İsmail Küçükkaya'ya konuk olan saymaz şu ifadeleri kullandı;

"ADAY BELİRLEME YÖNETİMİ YOK"

"Şimdi iki yerdeki itirazlar anlaşılıyor. Biri diyor ki; ortak adayı belirleme yöntemi oluşturulmadı. Müktesebat yok. Adayı belirlemede geç kaldılar, adayı belirleme yönteminde de geç kaldılar. Adaya 6'lı masada liderler mi karar verecek? Adaya anketler sonucunda mı karar verilecek? O belirsiz.

“ONLARLA EŞİT OLAMAM”

Meral Akşener diyor ki; ankete gidelim. Biz belirleyelim diyen liderler de haklı, Meral Akşener de haklı. İkincisi diyor ki; Ben yüzde 10 üzerinde oy almış bir partiyim, buranın kurucu üyelerinden biriyim. Ben henüz seçime girmemiş, girmiş ama çok az oy almış partilerle eşitlenmemeliyim. CHP ve İYİ Parti eşitler arasında daha eşit bir pozisyon elde etmeli.

AKŞENER'İN MASAYA ÇEKTİĞİ OPERASYON

Bunu da anlayabiliyorum ancak bunu masada kalarak söyleyebilirdi Meral Akşener. Bunun yolu kalkmak değildi. Hatta kalksanız bile masayı hiçleştirmek değildi. " dedi.