CHP'nin yüz kızartıcı taciz ve tecavüz davalarında yeni bir gelişme yaşandı. Gelen bilgilere göre CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut Karagöz hakkında, "cinsel saldırı" suçundan 24,5 yıllık hapis cezası istemi ile iddianame hazırlandı. Umut Karagöz, cinsel saldırı suçundan ötürü tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, ardından CHP'de taciz ve tecavüz olayları bir bir ortaya çıkmaya başlamıştı.

CİNSEL SALDIRI İDDİASINA İLİŞKİN SORUŞTURMA TAMAMLANDI

CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut Karagöz hakkında, Maltepe'deki bir kafeteryada 23 yaşındaki Z.Y. adlı kadına cinsel saldırıda bulunmasına ilişkin iddialardan ötürü başlatılan soruşturmada sona gelindi. 

Buna göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma neticesinde, Umut Karagöz hakkında, "Cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Tehdit" ve "Cinsel saldırı" suçlarından iddianame düzenlendi.

24 BUÇUK YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İddianamede, Umut Karagöz'ün 16 yıl 6 aydan 24,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. İddianame İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamenin 15 gün içinde kabul veya reddedilmesi yönünde karar verilecek.